1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Trabzon'a Gemi İnşa Üretim ve Destek Merkezi
Trabzon'a Gemi İnşa Üretim ve Destek Merkezi

Trabzon'a Gemi İnşa Üretim ve Destek Merkezi

Trabzon Ticaret Sanayi Odası önderliğinde Trabzon'a çok önemli iki proje kazandırmaya çalışılıyor. 250 kişinin istihdam edileceği tesislerin içinde Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet merkezi de var.

A+A-

Medya Trabzon'dan Engin Uzunoğlu'nun haberine göre; Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi ve Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi için öngörülen bütçe 20 Milyon Euro olarak tespit edildi. 250 kişinin isstihdam edileceği tesislerin tam kapasite ile 2017 ve 2018 tarihlerinde çalışmaya başlaması planlanıyor.

Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi ve Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi Kurulması projelerinin ihale öncesi saha inceleme ve izlemelerinin yapılması adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sınırlı Sorumlu Sac Gemi Ahşap Tekne ve Kotra İmalatçıları Küçük Sanat Kooperatifi ve Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nden katılımcılar ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, bölgede mevcut haliyle dahi en büyük iş ve istihdam sahası olan gemi inşa sektörü işletmelerinin teknoloji seviyelerini, üretim organizasyonlarını düzenleyerek kalitelerini ve verimlerini arttırmak; bölge içi ve dışı pazarlara ulaşmalarına ve pazarlama faaliyetlerine danışmanlık ve destek hizmeti sunarak katkıda bulunmak; tasarım, projelendirme ve mühendislik hizmetleri ile destekleyip her tip gemi siparişine cevap verebilecek ustalık potansiyellerini ortaya çıkarmak, gemi teknolojileri laboratuvarı ile ar-ge faaliyetlerini teşvik etmek amaçları ile her birinin bu hizmetleri alarak faydalanabilecekleri ortak bir merkez (Gemi İnşa Sanayi Destek Merkezi-GİSDEM) kurulacak.

Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi Kurulması Projesi kapsamında düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, Ammar Yasir Baş, Semih Vardar, Ersin Dağdur ,TTSO temsilcileri Ümit Orhan, Cengizhan Sungurlu ve Emrah Ayvaz Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Emre Peşman ve Doç. Dr. Murat Özkök, Kooperatif Temsilcileri Rüstem Ergün, İbrahim Aksoy, Cihan Erhan, Kenan Şengün, Haşim Kocabal katıldılar.

Toplantıda kurulacak olan tesiste yer alacak atölyelerin faaliyetleri hakkında tek tek bilgi alındı. Bu bağlamda kurulacak olan ön raspa boya atölyesi, çelik levha, profil ve boru işleme atölyesi, talaşlı imalat atölyesi, teçhizat, donatım, mekanik ve elektrik atölyesi, ahşap işleme atölyesi ve sıcak daldırma galvanizleme atölyelerinde yürütülecek proseslere ve üretim akışlarına ilişkin detaylı bilgi verildi. Ayrıca kurulacak olan laboratuvarda gerçekleştirilecek analizler ve bu analizlerin üretim süreçlerine nasıl etki edeceğine ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.

Firmaların kurulacak tesis hakkındaki görüş ve beklentileri alınarak firmalara ihtiyaç duyulacak olan makine – ekipman ve altyapının bu aşamada netleştirilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi ve ardından saha üzerinde incelemelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen saha çalışmasının ardından TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun başkanlığında yapılan çalışmalar ve bu süreçte gelinen son durum hakkında bilgi veren uzmanlar gelecek dönemde projenin geleceği aşamalar ve atılması gereken adımlara ilişkin bilgi verdi.

haber-ici-3.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.