1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜDEV Genel Kurul toplantısı Piri Reis Üniversitesi'nde yapıldı
TÜDEV Genel Kurul toplantısı Piri Reis Üniversitesi'nde yapıldı

TÜDEV Genel Kurul toplantısı Piri Reis Üniversitesi'nde yapıldı

Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Genel Kurulu seçimi TÜDEV’in Tuzla'daki yerleşkesinde gerçekleşti.

A+A-

TÜDEV Genel Kurulu, vakıf üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Genel kurul, yakın zamanda vefat eden ve Türk denizciliğine önemli katkıları olan merhum Şadan Kalkavan anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sualp Ürkmez, TÜDEV faaliyetleri hakkında üyelere bilgi verdi. Türk denizcilik eğitimine katkı sağmak maksadıyla kurulan TÜDEV’in, Türkiye’de faaliyet gösteren birçok denizcilik okuluna çeşitli katkılar sağladığını ifade eden Ürkmez, TÜDEV tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi’nin 2014-2015 yılı öğrenci sayıları hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı. Piri Reis Üniversitesi bünyesinde 2015 yılında açılması planlanan ve resmi onay süreçleri devam eden bölümlere de değinen Ürkmez, M/F Ankara gemisinin Piri Reis Üniversitesine kazandırılarak staj gemisi olarak kullanılacağı ve bu doğrultuda geminin isminin M/F Piri Reis Üniversitesi olarak değiştirileceği bilgisini katılımcılara verdi.

Ürkmez’in konuşmasının ardından 2015 yılı tahmini bütçe hakkında bilgiler üyeler ile paylaşılarak üyelerin oylamasına sunuldu. 2015 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Faaliyet raporlarının okunması ve 2015 yılı tahmini bütçenin onaylanmasının ardından TÜDEV Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Deniz Ticaret Odası’ndan 3, TÜDEV Mütevelli Heyeti’nden 6 olmak üzere toplam 9 kişiden oluşan TÜDEV yeni yönetimi, üyelerin oy birliği ile göreve geldi. 

TÜDEV’in yeni yönetimi ise şöyle oluştu;

Asil Üyeler

Deniz Ticaret Odası’ndan :  Murat Er, Rıdvan Kartal, Hakan Karakaya

TÜDEV Mütevelli Heyetinden : Metin Kalkavan, Sualp Ömer Ürkmez, Feramuz Aşkın, Ayşe Pınar Kaptanoğlu,  Fazlı Mete, Yasemin Yardımcı

Yedek Üyeler:

Deniz Ticaret Odası’ndan : Ahmet Serdar Şekerci, Bilgehan Bayramoğlu, Kamil Arif Ertik

TÜDEV Mütevelli Heyetinden : Ferhunde Saraçoğlu, Yalçın Kalkavan, Gönç Beyli, Melisa Eraydın, Veysel Vardar, Mahmut Aydın

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Fuat Miras, Adil Göksu, Halim Mete

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Aygün Özgen, Çetin Taşkent, Kenan Türkantos

 

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.