1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Turgut Kıran DYO, Kıran Denizcilik'i ağırladı
Turgut Kıran DYO, Kıran Denizcilik'i ağırladı

Turgut Kıran DYO, Kıran Denizcilik'i ağırladı

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, 4. Kariyer Günleri kapsamında 12 Aralık Cuma günü, denizcilik camiasının köklü şirketlerinden Kıran Denizciliği ağırladı. Oturuma Kıran Holding’i temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Aşkı Çelik katıldı.

A+A-

Genç zabit adaylarının büyük ilgi gösterdiği oturum, şirket tarihçesi ve gemiler hakkında bilgilendirme ile başladı. Aşkı Çelik her yıl olduğu gibi bu yıl da Kariyer Günlerine katılımlarından ötürü duyduğu memnuniyeti ve okulumuzun Kıran Holding katkılarıyla yaptırıldığından dolayı okulumuza duyduğu yakınlığı dile getirerek sözlerini sürdürdü. Şu anda şirketin filosunda 13 tane yabancı bayraklı 4 tane de Türk bayraklı olmak üzere toplam dwt 1.2 milyon ton olan 17 dökme yük gemisi bulunduğunu ve bu gemilerin sefer bölgesinin tüm dünya denizleri olduğunu belirtti. Yaşı büyük olan iki adet geminin satılıp yerine sipariş verilen 64.000 tonluk iki dökme yük gemisinin Şubat ve Nisan aylarında filoya dahil edileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Türkiye’nin en büyük tersanesine sahip olduklarını belirten Çelik, daima büyümeyi ve daha çok kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen eğitimden söz eden Aşkı Çelik, onlarla uzun vadede çalışmayı amaçladıklarını, stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını ve filolarını onlara teslim edeceklerini belirtti. Gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini ifade etti. Okulumuz öğrencilerinden bünyelerine dahil edilen stajyerlerden gayet memnun olduklarını belirten Çelik, şuan okulumuzdan mezun olup zabitliğini alan 4 kişinin şirket gemilerinde istihdam edildiğini, bu sayının daha da artacağını sözlerine ekledi. Holding olarak okulumuza ayrı bir önem verdiklerini belirten Aşkı Çelik, okulumuzdaki hiyerarşik yapıdan ve öğrencilerin bilgi düzeylerinden son derece memnun olduğunu belirterek bu yıl da imkanlar doğrultusunda okulumuzdan stajyer alacaklarını sözlerine ekledi.

Şirket olarak zabitan ve personele her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirten Çelik kumanya politikasının düzeltilmesi için AVS şirketiyle anlaşma yapıldığını ve bu konuda iyileştirme yapıldığını vurguladı. Şu anda maaş ödemesi, kumanya durumu ve personele sunulan sosyal imkanlar bakımından Kıran Holding olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olduklarını özellikle belirtti.

Soru cevap bölümüyle devam edilen oturumda Aşkı Çelik, şirketin krizle mücadelesi,  Akdeniz – Karadeniz bölgesindeki ticarete bakış açısı ve denizcilik eğitimi veren üniversitelerin her geçen gün artmasından doğan sıkıntılar hakkında gelen soruları içtenlikle yanıtladı.

Son olarak stajyerlerden beklentilerini anlatan Çelik, toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu. Oturum sonunda katılımlarından dolayı Aşkı Çelik’e Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

resim-1.jpgresim-2-001.jpgresm-3.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 6552 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.