1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Loydu 57. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti
Türk Loydu 57. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Türk Loydu 57. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Milli klas kuruluşu Türk Loydu’nun 57. Genel Kurul’u gerçekleştirildi. 64 delegenin oy kullandığı genel kurulda yapılan oylama sonucu yeni yönetim belirlendi.

A+A-

Tuzla’da dün gerçekleştirilen genel kurula, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, TOBB Deniz Ticaret Odaları Sektör Başkanı Sefer Kalkavan, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, GMO Başkanı Sinem Dedetaş, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ve sektörün diğer önemli isimleri katıldı.

Gemi Makine İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Feramuz Aşkın’ın Divan Kurulu Başkanlığında gerçekleşen Türk Loydu 57. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu “Öncelikle 57. Genel Kurulumuzun Türk Loydu’na, sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Türk Loydu’nu daha ileriye taşımak adına bizlere destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma ve sektörümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

"DÜNYA DEVLERİNİN ARASINDAYIZ"

Endüstriyel üretimle başarılı bir entegre sağlamış Türk Loydu gibi bir kurumun gemi inşa sektörü için önemli olduğunu belirten  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz konuşmasında  “Öncelikle sayın Bakanımızın sevgi ve hürmetlerini iletiyorum sizlere. Türk Loydu, Denizcilik Müsteşarlığı dönemin itibaren Bakanlığımızın da önemsediği çok önemli bir kuruluş. Bayrak devleti adına hareket etme yönünde yetkilendirdiğimiz, dünya devi sayılabilecek müstesna bir kuruluşumuz. Bu kuruluşun özellikle kabotajda çalışan gemiler için üretmiş olduğu  çeşitli rotasyonlar, IMO’da bizle beraber oluşu, teknik destek sağlamasıyla açısından beraber olmaktan her zaman mutlu olduğumuz bir kuruluşumuz. Son yıllarda yaşan yönetimsel dalgalanmayla ilgili konular, bir vakfın içerisinde saklı kalması gereken bir konudur. Bizlerin müdahalesi söz konusu olamaz. Hiçbir gruplaşmış yapının içerisinde olmadan çalışmalarına devam etmesini temenni ediyoruz. Demokratik bir seçimle yoluna devam etmesi diliyoruz. Mevcut yönetimin uluslar arası başarılarını gördük. Türk Loydu’nun endüstriyel üretim alanına entegre olabildiği çok açık şekilde görebiliyoruz. Böyle kurumların sistemin içinde olmasının her zaman yararlı olduğunu düşünüyorum. Eski Bakanımız Lütfi Elvan, Türk Loydu’nun kuracağı anonim şirketin ‘Türk’ ünvanını almasıyla ilgili Bakanlar Kurulu nezdinde girişimde bulunmuştu. Ama girişim pek ilerlememiş. Türk Loydu’nun Türk kimliği çok önemli bir hüviyete sahip. İyi bir genel kurulunun geçmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK LOYDU HEPİMİZİN”

Türk Loydu’nun ciddi bir çalkantılı dönem geçtiğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan “Artık bir dur deme zamanı. Bu loyd hepimizin. Geçmiş tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine saygı duymak lazım. Hatalar ve yanlışlar elbette olacak. Türk Loydu ele geçirilecek bir kuruluş değildir. Burası kolay ele geçirilecek bir kuruluş değildir. Burada göreve gelenler belli süreler ile göreve gelirler. Bu süre dolduğunda ele geçirdik dedikleri kurumları geri verirler. Bu kuruluşların, bu sektörün ve bu ülkenin sahipleri var. Bu düşüncelerden uzaklaşıp birlik içerisinde daha iyisini yapmanın yollarını aramalıyız. Ben bundan önceki yönetimlere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Fikir ayrılıkları elbette olacak. Aynı fikri paylaşmak zorunda değiliz. Farklı fikirlere hoşgörülü olmalıyız. Ben bundan seçilecek yönetime de başarılar diliyorum.Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“GİSBİR OLARAK GÖREVE HAZIRIZ”

Seçilen yeni yönetimle yol haritasında Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ne düşen görevi  en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran “Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı olarak, mevcut yönetimle beraber oldukça verimli, dirsek dirseğe çalışma fırsatımız oldu. Dertlerimizi paylaştık, her sosyal faaliyette beraber olduk. Ben gemi inşa sanayini bir bütün olarak düşünüyorum. Birimiz olmadan diğer olmuyor.Türk kelimesinin Türk Loydu gibi milli klas kuruluşunun isminde yer almasını da destekliyorum. Yeni yönetimin daha uzun süreli olması görev alması, sektöre daha fazla yarar getireceğini düşünüyorum. Seçilecek yeni yönetimin yol haritasında da kime ne görev düşüyorsa başarılı bir şekilde yapacağını düşünüyorum. GİSBİR olarak biz de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” dedi.

“SEKTÖRÜN OLMAZSA OLMAZI”

Gelişmiş ülkelerde Türk Loydu gibi kalitelendirme kuruluşlarının oldukça önem arz ettiğini belirten Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak konuşmasında “57. Olağan Genel Kurulu’nda bulunmaktan onur duyuyorum. Sektör olarak Türk Loydu’yla çok önemli işler yapıyoruz. Sektörün olmazsa olmazı olan Tük Loydu’nun yeni yönetimle birlikte çok daha önemli işlere imza atacağını düşünüyorum. Geçmiş yönetime vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetime hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi. 

“PROFESYONEL BİR SÜREÇ OLMASINI DİLİYORUZ”

Seçilen yeni yönetimin Türk Loydu’nu daha ileriye taşıyacağını ifade eden  Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Dedetaş “Odamızı temsilen görev yapan Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Seçilecek olan arkadaşlarımıza da başarılı bir yönetim diliyorum. Türk Loydu’nda kişileşmekten profesyonel bir süreç olsun istiyoruz. Seçilecek adaylarımızın aldıkları bayrağı da iyi taşıyacaklarına GMO Yönetim Kurulu olarak eminiz. Başarılı bir seçim olmasını diliyorum.” dedi.

Gerçekleşen Türk Loydu 57.Olağan Genel Kurulu’nun ardından oluşan yeni yönetim şu şekilde:

Gemi Mühendisleri Odası

Cem Melikoğlu
Lütfü Savaşkan
Kaan Tunçelli
Serhan Gökçay
Erdal Gedikoğlu

Türkiye Sigorta ve Reasurans Şirketleri Birliği

Mehmet Kalkavan
Mehmet Atilla Oksay

İMEAK Deniz Ticaret Odası

Halim Mete

İstanbul Sanayi Odası

Atilla Çiftçigüzeli

Cem Melikoğlu kimdir?

Gemi İnşaatı ve Mak Müh olan Cem Melikoğlu, ExxonMobil Firmasında 21 yıldan fazla Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde çeşitli uluslararası yöneticilik görevlerinde çalışmış, ExxonMobil’in muhtelif ülkelerdeki yönetim sistemlerinin kurulmasını, denetlemelerini ve çeşitli projelerini yönetmiştir. Daha sonra OMV Petrol Ofisine geçen Cem Melikoğlu, 3 yıl içinde kurduğu departmanla uluslararası standartlarda Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik yönetim sistemlerini hayata geçirmiştir.

İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Cem Melikoğlu, 2014 yılından beri ülkemizin enerji güvenliğini sağlamayı hedefleyen TANAP Doğalgaz Boru Hattı Projesinde halen HSSE Direktörü olarak çalışmaktadır.

314_39.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.