1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Loydu "Seveso" semineri düzenledi
Türk Loydu "Seveso" semineri düzenledi

Türk Loydu "Seveso" semineri düzenledi

Türk Loydu’nun Seveso ve ADR yönetmelikleri konusunda İstanbul'da Bostancı Dedeman Hotel'de bilgilendirme semineri düzenledi.

A+A-

İstanbul Dedeman Otel’de düzenlenen seminer, Türk Loydu Endüstri ve Belgelendirme Bölüm Başkanı Ayfer Adıgüzel’in açılış konuşması ile başlamış, ardından Endüstriyel Belgelendirme Birim Başkanı Eser Temiz Tehlikeli Madde Taşımacılığında Türkiye’deki durum ve ADR yönetmeliğinin uygulamasına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiştir. Daha sonra SCPC firmasından uzman František Kvinta SEVESO yönetmeliğinin AB ve Slovakya’da uygulama süreci, karşılaşılan sorunlar ve deneyimleri konusunda sunum gerçekleştirilmiştir. Adana ve İstanbul’da düzenlenen seminerlere 100’den fazla kişi katılmıştır. Karşılaşılan yoğun ilgi nedeniyle seminerlerin Mart ayında İstanbul’da tekrarlanması planlanıyor.

Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik’e göre; kapsamdaki kuruluşlar;

  • Çevre Bakanlığı Online Sistemine Bildirim Yapması,
  • Alt Ve Üst Seviyeli Kuruluşlar İçin, Büyük Kaza Önleme Politikası Belgesi (BKÖP) Hazırlaması,
  • BKÖP Belgesinde Belirtilen Büyük Kaza Tehlikeleri ile Orantılı Gereksinimlere Uygun Güvenlik Yönetim Sistemi Kurması ve Dokümantasyonunu Tamamlaması,
  • Üst Seviyeli Kuruluşlar İçin Güvenlik Raporu Hazırlaması gerekmektedir.
  • Alt Ve Üst Seviyeli Kuruluşlar İçin Kantitatif Risk Değerlendirmesi (QRA) Yapması,
  • Üst seviyeli kuruluşlar için, Dahili Acil Durum Planı Hazırlaması

ve Yönetmelik hükümlerinde belirtilen diğer çalışmaları 01.01.2016 tarihine kadar tamamlayarak sisteme yüklemesi gerekiyor.

Yönetmeliğin Ek-1 Bölüm 1 ve Bölüm 2’sinde verilen tehlikeli madde listelerinde Sütun 2’deki eşik değerlere eşit veya üzerinde, ancak Sütun 3’teki değerlerin altındaki miktarlarda tehlikeli madde bulunduran kuruluşlar Alt Seviyeli Kuruluş,

Yönetmeliğin Ek-1 Bölüm 1 ve Bölüm 2’de verilen tehlikeli madde listelerinde, Sütun 3’teki eşik değerlere veya üzerindeki miktarlarda tehlikeli madde bulunduran kuruluşlar Üst Seviyeli Kuruluş olarak tanımlanmaktadır.

o1-002.jpgo2-002.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.