1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türk Loydu'ndan Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi
Türk Loydu'ndan Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi

Türk Loydu'ndan Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi

Türk Loydu; Tersaneler ve Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri Uygulamaları için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarına Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi verdi.

A+A-

Türk Loydu, Yetki Devri Protokolü kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarına ISO 9001:2008 Kalite-ISO 14001:2004 Çevre-OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimleri gerçekleştirdi. Eğitimlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı temsilen bir uzman da katılım sağladı.

Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi Sistem Belgelendirme Birim Başkanı H. Uğur AYKAÇ tarafından verilen eğitimlere; ağırlıklı olarak saha denetimlerini gerçekleştiren Bakanlık uzmanları katılım sağladı.

Eğitimler kapsamında ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 standartları ile entegre yönetim sistemi uygulamalarının tersanelerde ve gemi geri dönüşüm tesislerinde etkin uygulanabilmesine yönelik yaklaşımlar ve Bakanlıklar tarafından yapılacak denetimler için  faydalı olabilecek unsurlar konusunda bilgi aktarımı sağlandı.  Ayrıca,  uygulamaları çok yakında başlayacak olan AB Gemi Geri Dönüşüm Yasası kapsamında AB tarafından denetlenecek olan gemi geri dönüşüm tesisleri için  yönetim sistemlerinin etkin uygulanması için esaslar üzerinde duruldu. 

Eğitimlerin saha uygulamaları, entegre yönetim sistemi çalışmalarının tesislerdeki uygulamalarını incelemek amacıyla; 14.09.2015 tarihinde SANMAR TERSANESİ-TUZLA ve 18.09.2015 tarihinde DÖRTEL GEMİ SÖKÜM-ALİAĞA tesislerinde yapıldı. Saha uygulamaları esnasında entegre yönetim sistemlerinin kuruluşlardan beklentileri ve tesislerde bu beklentilere yönelik yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Ayrıca uzman Türk Loydu personeli tarafından yangın emniyeti ve periyodik kontroller konularında detaylı açıklamalar da bulunularak, UDHB’nin mevzuat çalışmalarında ve denetimlerinde yararlanabileceği temel bilgiler üzerinde duruldu.

Bu haber toplam 1582 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.