1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 başlıyor
Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 başlıyor

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 başlıyor

28-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015' yelken yarışına, 6 ülkeden 50'ye yakın tekne katılıyor.

A+A-

Türkiye'nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan 'Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015' hafta sonu başlıyor. Bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek yelken yarışına, 6 ülkeden 50'ye yakın tekne katılıyor.

Türkiye'nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan 'Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015' yelken yarışlarının basın toplantısına ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek ve Bosphorus Cup 2014 galibi Oğuz Ayan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, yarış için Fransa'dan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, Dünya turu şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean da toplantıda hazır bulundu.

14 sene önce bir rüya ile yola çıkan Orhan Gorbon, bu yıl, başta Turkcell olmak üzere tüm sponsorların gerçek anlamda organizasyonu sahiplenmesinin spor adına heyecan verici olduğunu söyledi. Bu yıl organizasyona ismini veren Turkcell adına Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, "Turkcell Platinum'la 10 yıldır müşterilerimizin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılarken, birçok alan da hayatlarını zenginleştirecek ayrıcalık ve fırsatlar dünyası sunuyoruz. Biz bu yoğun iş ve günlük yaşamlarına, sevdikleriyle birlikte yaşayabilecekleri unutulmayacak anlar katmaya çalışıyoruz. Yıllardır uluslar arası boyutta takip edilen prestijli bir organizasyon olan Bosphorus Cup'a ismimizi vermekten ve destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

ŞAMPİYONUN EN SEVDİĞİ PARKUR BOĞAZ

Yarış için Fransa'dan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, VOR dünya şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean, toplantıda yaptığı konuşmada, Bosphorus Cup için duyduğu heyecanı paylaştı. Boğazın akıntılarını Güney İngiltere'nin Solent bölgesine benzeten Pean, İstanbul'un tarihi değere sahip mimari yapılarının önünde yelken yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bugüne dek 20'den fazla Atlantik geçişi gerçekleştiren Pean, İstanbul Boğazı'nın kendisinin favori parkuru olduğunu ifade etti.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 sonucunda, kazanan tekne Can Yalman'ın tasarladığı Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası'nın sahibi olacak.

BOĞAZI YELKENLER SÜSLEYECEK

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, 28 Mayıs'ta Caddebostan açıklarında start alacak. Yarışın en heyecanlı parkuru ise İstanbul Boğazı'nda 30 Mayıs günü gerçekleşecek. Her zamanki gibi görsel ve adrenalin yüklü bu spor karşılaşması, kentin birçok noktasından İstanbullular tarafından izlenebilecek. Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası, 2 Haziran günü İstinye Park Alışveriş Merkezi'ndeki törende yeni sahibine devredilecek.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.