1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye, IALA Konseyine yeniden seçildi
Türkiye, IALA Konseyine yeniden seçildi

Türkiye, IALA Konseyine yeniden seçildi

18. IALA Konferansı 31 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenen Gala Yemeğiyle tamamlandı. Türkiye, yapılan ikinci oturumda IALA Konseyine yeniden seçildi

A+A-

18. IALA Konferansı 31 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenen Gala Yemeğiyle tamamlandı. 25-31 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın La Coruna şehrinde düzenlenen ve açılışı İspanya Bayındırlık Bakanı Ana PASTOR ve IMO Genel Sekreteri KojiSekimizu tarafından gerçekleştirilen 18. IALA Konferansında Türkiye’yi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 5 uzmanıyla temsil etti.

77 Ulusal üyesi olan IALA’nın en üst düzey yürütme organı  IALA Konseyi 3’ü atanmış ve 21’i seçilmiş olmak üzere 24 Ulusal üyeden oluşmaktadır. Konferans boyunca Türk Delegasyonunun yaptıkları etkin sunum, tanıtım ve kulislerin de etkisiyle 31 Mayıs Cumartesi günü yapılan Genel Kurul ikinci oturumunda  Türkiye IALA Konseyine yeniden seçildi. Bu sayede Türkiye, IALA’nın  2014-2018 çalışma döneminde alacağı çok önemli kararlarda söz sahibi olacak.IALA Konseyi, 2014-2018 çalışma programında IALA'nın Devletler Arası Organizasyon (IGO) yapısına dönüşümü, IALA E-Nav Komitesi ile “IMO Electronic Highway” ve IALA VTS Komitesi ile de “IMO Zero Accident” projelerini IMO, IHO, EMPA gibi paydaşlarıyla gerçekleştirmek için önemli kararlar alacak.

Konferansın 5. gününde gerçekleştirilen, İngiltere Seyir Yardımcıları Otoritesinin (Trinity House)  500. Kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerine İngiltere Prensesi Royal Anne de katılarak delegelere bir konuşma yaptı. Prenses Anne konuşmasında deniz emniyetinin öneminden bahsederek, IALA’nın bu konuda yaptığı çalışmaları takdirle takip ettikleri vurgusunu yaptı. Ayrıca Royal Anne IALA yönetim kadrosu ve Komite Başkanları ile özel bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Türk Delegasyonundan IALA VTS Komitesi Başkanı olan Kaptan Tuncay Çehreli de hazır bulundu ve toplantı sonrasında Prenses Anne ile sohbet etme fırsatı buldu. 
 

Konferansa 61 farklı ülkeden 623 delege ve denizcilik sektörünün önde gelen lider üretici firmaları katıldı.Konferans süresince AidstoNavigation, E-navigationand Beyond, Global Navigation, Management , Heritage ana başlıkları altında gerçekleştirilen teknik oturumlarda 91 teknik ve akademik  sunum yapıldı. Bunun haricinde dünyanın çalışan en eski feneri olan ve UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan “Hercules de Torres” fenerine teknik ziyaret gerçekleştirildi

Konferansta Türk delegelerinin yaptığı tanıtıcı, teknik ve bilimsel sunular ile yayınladıkları bildiriler konferans delegeleri tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı. Konferans sonunda yayınlanan 9 maddelik sonuç bildirgesinin 6. maddesi Türk Delegasyonunda yer alan Dr. Hasan Terzi’nin İ.Ü. Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü öğretim görevlilerinde Prof. Dr. Cem Gazioğlu ile ortaklaşa hazırlayıp konferansta sunmuş olduğu “Finding Solutions BeforeAccidentsHappen” başlıklı bildiriden alındı. Bu bildiri ışığında IALA yeni çalışma döneminde IMO Sıfır Kaza Kampanyası Kazasay Olayları (Near Miss) yönetme sisteminin detaylarını belirleme kararı aldı.

Ayrıca Konferansta, 27 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen IALA Genel Kurulu birinci oturumunda yaşanan büyük tartışmalar sonucunda IALA, Uluslararası Sivil Organizasyon(NGO) statüsünden Devletler Arası Organizasyon(IGO) statüsüne geçme kararı aldı. 

11-013.jpg22-009.jpg33-007.jpg44-006.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.