1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Türkiye Yüzer Sergisi tanıtıldı
Türkiye Yüzer Sergisi tanıtıldı

Türkiye Yüzer Sergisi tanıtıldı

Türkiye Yüzer Sergisi'nin tanıtımı amacıyla Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir konferans gerçekleştirildi.

A+A-

Türkiye Yüzer Sergisi'nin tanıtımı amacıyla Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir konferans gerçekleştirildi.

Türkiye'nin AB'ye tam üye olması ile Avrupa'ya katacağı somut birikimleri göstermek amacıyla "Türkiye Yüzer Sergisi" oluşturuldu. Atatürk'ün Türkiye'yi Avrupa'ya tanıtmak için kullandığı "Yüzer Sergi" projesi kapsamında Türkiye'nin içinde sergilendiği gemi Avrupa turu atarken, projenin organizasyon komitesi de Kayseri'ye gelerek, proje hakkında konferans verdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta, ITCO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Ülkügüner ve Dr. Gürcan Aydın konuşma yaparken, Oktay Ülkügüner bu geminin 'Türk mutfağı'nı sergileyen bir gemi olduğunu söyledi.

Oktay Ülkügüner konuşmasında, "Türkiye Yüzer Sergisi, 35 başlık altında devam eden tam üyelik müzakerelerinin başarı ile tamamlanmasına etkin bir tanıtımla katkı sağlamayı amaçlamıştır. Benzer bir proje 1926 yılında büyük Atatürk'ün emirleri ile hazırlanmış ve dünyada uygulanan ilk yüzer sergi olarak Avrupa'nın 12 ülkesinde 16 limanı ziyaret etmiştir. Türkiye Yüzer Sergisi ise 4-5 Nisan 2011 tarihinde İstanbul'da ülkemizde kamuoyuna tanıtıldıktan sonra hareket ederek, 46 gün sürecek bir programla 14 Avrupa ülkesinin 15 limanında ikişer gün yapılacak sergileme ile etkin bir tanıtım gerçekleştirecektir. Program kapsamındaki 14 ülke, AB üyesi ülkelerin toplam 495 milyon 458 bin 539 olan nüfuslarının yüzde 84'üne sahip bulunmaktadır. Ankara ve Samsun feribotları ile düzenlenecek olan Türkiye Yüzer Sergisi'ne hükümetimiz tarafından büyük önem verilmekte ve destek sağlanmaktadır" dedi.

Konferansa, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Organize Sanayi Bölge Müdürü Orhan Akşit ve davetliler katıldı. Konferansta, ayrıca Atatürk'ün 1926 yılında benzer projeyle yola çıkmasının sine-vizyonu ile slaytlar da izletildi.

 Haber Fx 

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.