1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport'a ilk gemi Temmuz'da yanaşıyor
Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport'a ilk gemi Temmuz'da yanaşıyor

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport'a ilk gemi Temmuz'da yanaşıyor

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 10 limanı yer alan Asyaport’a ilk gemi Temmuz ayının ilk haftası yanaşıyor. North - West Continent (NWC) hattında hizmet veren konteyner gemisi 'MSC TOKYO' Asyaport’a yanaşan ilk gemi olacak.

A+A-

Tekirdağ Barbaros’ta 300.000 metrekarelik alanda kurulu Asyaport tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması bekleniyor. 20m derinliğe kadar toplam 2000m rıhtımı ile birlikte dünya ölçeğinde bir liman olan ASYAPORT, mevcut ve önümüzdeki 10 yılda inşa edilecek en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecekir. Asyaport Limanı'nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship – to – shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber  Tyre Gantry Crane)bulunmaktadır.

Asyaport müşterilerine daha fazla esneklik ve liman kapsama alanı vererek müşterileri için çok büyük bir sorun olan İstanbul limanlarının sıkışıklığını da hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Asyaport bugün yeşil konteyner limanlarından biridir. Bu sebepten dolayı Asyaport karbon salınımını düşürmek için solar paneller, LED aydınlatma, LNG motorlu taşıyıcılar ve elektrikli vinçler gibi farklı teknolojilere yatırım yapmıştır. Limanda tüm gemi ve sahil vinçleri elektrikle, liman içerisindeki taşıma araçları ise (LNG) likit doğalgaz ile çalışacaktır. Tüm gemiler ve vinçler elektrikle çalıştırılabilir ve tüm liman tarafı operasyonel araçlar (LNG) likit doğalgaz tarafından işletilecektir. Asyaport; Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite Yönetim sistemlerinin süreç çalışmaları ve sertifikasyonları başvuruları beklemektedir.

msc_tokyo.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.