1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi 'Balıkesir 10' denize indirildi
Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi 'Balıkesir 10' denize indirildi

Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi 'Balıkesir 10' denize indirildi

101 metre uzunluğundaki 'Balıkesir 10' isimli Ro-Ro gemisi Tuzla Selay Tersanesi'nde denize indirildi. Tuzla'da yapılan 52 TIR kapasiteli gemi, 7 milyon dolara mal oldu

A+A-

Türk denizcilik sektörü son yıllarda gemi inşasında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Özellikle lüks yat imalatında öne çıkan sektör bu başarısına TIR taşımacılığında kullanılan Ro-Ro imalatını da ekledi. Son olarak Tuzla'da 21 ayda tamamlanan 101 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğindeki "Balıkesir 10" adlı Ro Ro gemisi dün törenle denize indirildi. Balıkesir'deki adalar arasında hizmet verecek olan 52 TIR kapasiteli gemi 7 milyon dolara mal oldu. Yüzde 80'i Türk yapımı olan geminin tank taşıma kapasitesine de sahip olduğu açıklandı. 

120 İŞÇİ ÇALIŞTI 

Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Muharrem Sürmen, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Balıkesir Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Selay Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Çolak ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Sadece motor kısmı yurt dışından ithal edilen geminin diğer aksamları yurt içinden tedarik edildi. S. S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi adına yaptırılan 7 büyük ortaklı geminin yapımında 120 işçi çalıştı. Kooperatif Başkanı Muammer Sürmen, "Geminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kooperatif olarak hedefimiz başka gemiler de yaptırmak" diye konuştu. 

turkiyenin-en-buyuk-yolcu-gemisi-denize-indi-936076-664x354.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 3223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.