1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’nin ilk Gemi Gençlik Merkezi Tuzla’da açıldı
Türkiye’nin ilk Gemi Gençlik Merkezi Tuzla’da açıldı

Türkiye’nin ilk Gemi Gençlik Merkezi Tuzla’da açıldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’nin ilk gemi Gençlik Merkezi olan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’ni ilçe gençliğinin hizmetine sundu.

A+A-

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’nin ilk gemi Gençlik Merkezi olan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’ni ilçe gençliğinin hizmetine sundu.

İstanbul Şehir Hatları’nda uzun yıllar hizmet veren ve 2 yıl önce İBB’den devralınan Mehmet Akif Ersoy gemisi, Tuzla Belediyesi tarafından denizde gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlere sanat, kültür ve spor kulüpleriyle ev sahipliği yapacak olan geminin resmi açılışı için tören düzenlendi. TuzlaBelediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi ile başladı.

Geleceğimizi Gençlere Emanet Edeceğiz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençliğin geleceğimiz olduğunu hatırlatarak edindikleri emaneti gençliğe yakışır bir şekilde teslim etmeyi amaçladıklarını söyledi. Denizde gençlik merkezinin de bu amacın bir parçası olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Gençlerimiz için ‘Geleceğimizin Teminatı’ tanımını çok kullanıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençler konusunda hemen her ortamda bunu vurguluyoruz ama bununla ilgili neler yapılması gündeme geldiğinde biz Tuzla Belediyesi olarak üstümüze düşen bütün görevleri yapma gayretimizi sürdürüyoruz. Yola çıktığımız günden itibaren elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik. Bize emanet edilen Tuzla’nın 20 yıl sonrasının da emanet edildiği fikriyle gençlerimizle şimdiden oluşturacağımız birlikteliğimiz, yarın bırakacağımız makamlar dahil olmak üzere Tuzla’mızın geleceğinin emanet edildiği günü pekiştirmek arzusundayız. Gençlerimiz için çeşitli mekanlar oluşturduk. Kültür Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Bilgi Evleri, Anne Çocuk Eğitim Merkezleri, Spor Salonları, Şelale Park’ta eğlence alanları, havuzlarımız, bilim merkezi, planetaryum gibi hizmetlerimizin yanında sahilde, denizin ortasında cezbedecek, güzel çalışmaları ortaya koyacak bir mekanımız olsun istedik.” şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, Kadir Topbaş’a Teşekkür Etti

Mehmet Akif Ersoy Gemisi’nin Tuzla’ya kazandırılması süreci hakkında da konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu fikri ortaya koyduğumuz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş’a bir ricada bulunduk. İsminin bir gençlik merkezine verilmesinden onur ve gurur duyduğumuz Mehmet Akif Ersoy gemisini talep ettik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş bu talebimiz karşısında “Tuzlalı gençlerimize armağanımız olsun” dedi. Ben huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yazıcı’dan Gençlere: Biz Sizin İçin Varız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının son bölümünde ilçe gençliğine seslendi. Başkan Yazıcı, konuşmasında “İç dizaynı ile bir gençlik merkezi oluşturduk ama asıl olan mekanlardan daha ziyade bu mekanların aktif ve amacına göre kullanılabilmesi ve bunların doldurulmasıdır. Biz her okulda her sınıfta bir kulübe üye olmayan hiçbir öğrencinin olmasını arzu etmiyoruz. Biz gençlerimizle birlikte bu kulüp çalışmalarıyla, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde var olmak istiyoruz. Biz, sizin için varız. Sizin için çalışmaya hazırız. Sizinle beraber Tuzla’nın yarınların en güzel şekilde dizayn etmek gayretiyle çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Kaymakam Çalışır, Başkan Yazıcı’yı Tebrik Etti

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Enistein’in “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edeceğine inanmak ahmaklıktır” sözünün hatırlatarak konuşmasına başladı. Kaymakam Çalışır, “Gençliğe önem veriyoruz ama bunu aksiyona geçirmenin yollarını aramaya, yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda gençliğimizin önünü açabilmek, büyükleri olarak onların yanında olabilmek, onlara hazır mekanlar sunabilmek istiyoruz. Gençliğin enerjisini eritebileceği kaynakları meşru yollardan sağlamadığınız zaman birileri sizin adınıza o gençleri sahipleniyor. Ondan sonra oturup şikayet etme noktasında kalıyoruz. Ben huzurlarınızda Belediye Başkanımızı gönülden tebrik ediyorum. Tuzla’da gerçekten ilkleri gerçekleştiriyor. Allah gayretini, azmini arttırsın. Bu hizmetler, diğer büyük hizmetlerin sadakası olsun ve devamı gelsin diyorum” dedi.

Bugünü Olmayanın Geleceği Olmaz

Türkiye’nin genç nüfusuna dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gençlik bugünümüzdür, bugünü olmayanın geleceği olmaz. Biz gençliğimize bugün sahip çıkarsak geleceğimiz umut dolu olur, geleceğimiz bizim hayal ettiğimiz gibi şekillenir. Aile, okul ve çevre bir gencin yetişmesindeki 3 önemli faktördür. İşte belediyelerimiz o çevre faktöründe hizmet veriyor. Bu geminin gençlerimizin hizmetine sunulmasındaki gayretlerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum, ekibini kutluyorum, tebrik ediyorum.”

AK Partili Yazıcı’dan CHP’li Sayan’a ‘Anlamlı Plaket’

Konuşmaların ardından Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nin açılış kurdelası protokol tarafından hep birlikte kesildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuklarına gemiyi gezdirerek iç mekanları tanıttı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışa katılarak destek veren AK Parti İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, İnternethaber haberportalı Yönetim Kurulu Başkanı HadiÖzışık, Kanal A Televizyonu A Politik Programı moderatörü Mehmet Toprak’a, İnternethaber haber portalı yazarı Süleyman Özışık’a hem kendi adına hem de Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş’i temsilen plaket vererek teşekkür etti.

CHP’li olduğunu belirten Savcı Sayan, “AK Partili Belediye Başkanı, bir CHP’liye plaket veriyor. Ben AK Partili değilim, CHP’liyim ama bu ülkeyi AK Parti’den de CHP’den de daha çok seviyorum. Ben Lady Gaga gençliği değil, Uzun Adam gençliğini sevenlerdenim. Allah ülkemizi hep böyle gençlerle beraber yapsın. Türkiye’de iki ‘Uzun Adam’ın bu memlekete faydası olmuş. Biri; Uzun Mehmet. Kömürü ve enerjiyi buldu. Diğer Uzun Adam da, huzuru buldu. Allah bu huzurumuzu bozmasın” göndermesinde bulundu.

genclik_gemisi.jpg

genclik_gemisi_2.jpg

genclik_gemisi_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.