1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'nin ilk sualtı belgeselcici Haluk Cecan anıldı
Türkiye'nin ilk sualtı belgeselcici Haluk Cecan anıldı

Türkiye'nin ilk sualtı belgeselcici Haluk Cecan anıldı

Türkiye Gezginle Kulübü dün düzenledikleri Çarşamba Gecesi’nde sualtı belgeselcisi, balık adam Haluk Cecan’ı andı.

A+A-

Türkiye Gezginler Kulübü dün Haluk Cecan’ı anma etkinliği düzenledi. Armada Otel’de gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kişinin yanı sıra Cecan’ın eşi Gülseren Cecan, kızı Sibel Cecan, çalışma arkadaşları Vira Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Şen ve Vira Dergisi Genel Yayın Koordinatörü Ayşe Olcay da katıldı.

Türkiye Gezginler Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kural’ın konuşmasıyla başlayan gecede Türkiye’nin Kaptan Cousteu’su olarak anılan, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi olan Cecan’ın sualtı belgesellerinden bazı bölümler izlendi, özverili çalışmaları anlatıldı.

Denizi yaşatmaya çalışan bir adam

Yapılan etkinlik için eşi Gülseren Cecan teşekkürlerini dile getirirken, kızı Sibel Cecan “ 8 sene oldu babam vefat edeli. Ama acısı dün gibi yani çok yoğun yaşıyoruz. Çok iyi bir insandı babam. Herkese yardım etmeyi seven, kimseyi kırmamaya, incitmemeye dikkat eden biriydi. Onun için herkes bunları söylerdi.  Kendisi ömrünü, hayatını denizlere adamış bir insandı. Son anına kadar hastayken bile çalışmalarına devam ediyordu. Onun için deniz çok önemliydi. Çalışmalarında onu yaşatmaya önem veriyordu” dedi.

 

dsc_6455-002.jpgdsc_6479-002.jpgdsc_6490-001.jpgdsc_6496-001.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5990 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.