1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Türkiye'nin yıllık balık üretimi açıklandı
Türkiye'nin yıllık balık üretimi açıklandı

Türkiye'nin yıllık balık üretimi açıklandı

Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Yıldırım Korkut balık yetiştiriciliği, bölümün iş imkanları, fakültenin sağladığı imkanlar ve çiftlik balıkları hakkında zaman zaman olumsuz yorumlar yapıldığını, halbuki fakültelerinin sektörün göz bebeği olduğunu belir

A+A-

İlk mezunu ve ilk su ürünleri mühendisi olan Korkut, “Türkiye, balık üretimi ve yetiştiriciliğinde Avrupa’da ilk sırada. Hattâ Avrupa Birliği ülkelerine, ülkemizden satılan tek hayvansal ürün balık. Yetiştirdiğimiz balıklarda, hiçbir şekilde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek maddeler bulunmuyor.” diye konuştu.

YILLIK ÜRETİM 230 BİN TON

Dünyada bu alanda Türkiye’nin 18. sırada olduğunu belirten Korkut, yılda 230 bin ton balık üretimi olduğunu, gelecek yıllarda 300 bin tona ulaşacağını söyledi. Korkut, mezun öğrencilerinin sektörde çok iyi yerlere geldiğini söyledi. Uzmanlık alanları üretim yönetimi, yemler ve hayvan besleme, yem teknolojisi, su ürünleri olan Ali Yıldırım Korkut’un ders kitabı olarak yayımlanan "Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I ve II", fakülte öğrencilerine önemli pratik bilgiler veriyor. Korkut, yakında iki kitabının daha yayımlanacağını söyledi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2778 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.