1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. TURMEPA deniz temizliği için Samsun'daydı
TURMEPA deniz temizliği için Samsun'daydı

TURMEPA deniz temizliği için Samsun'daydı

Samsun'da, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan 'Mavi Karadeniz Projesi' düzenlenen toplantıyla öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

A+A-

TURMEPA'nın, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü ‘Mavi Karadeniz Projesi'nin eğitim faaliyeti, İlkadım İlçesi 19 Mayıs Lisesi'nde öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitim çalışmasıyla anlatıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar ile çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, şöyle dedi:

"Şu anda burada çok önemli bir konuyu görüşüyoruz. Samsun'da sahile yüzümüzü döndüğümüzde maalesef deniz fazla kullanılmıyor. Tabii bunun yolu yöntemi var. Denizin daha fazla kullanması, denizin kıymetinin bilinmesi mutlaka çocuklarımızın yüzmeyi bilmeleriyle alakalı. Biz mutlaka birinci sınıftan başlamak üzere çocuklara yüzmeyi öğreteceğiz. Anne, babalara ve velilere bize bu konuda yardımcı olmalarını şimdiden duyuruyorum. Ayrıca denizin temiz kalması için herkesin çaba göstermesi gerekiyor."

Karadeniz'de kirliliğe neden olan ülkeler ve sorunları hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Türkiye sahillerinin denizi kirletme boyutu karşı sahillerden azdır. Şuan Bulgaristan ve Ukrayna sahilleri, Tuna, Volga, Dinyeper nehirlerinin taşıdığı Avrupa ülkelerinin petro kimya ve sanayi atıklarıyla ve çöp yığınlarıyla dolu. Karadeniz hepimizin denizi. Uluslararası anlaşmalar gereği yaptırımlarla ilgili süreç sürüyor ama kirlilik Karadeniz'e akmaya devam ediyor. Bu tür toplantılarda Karadeniz'i kirleten unsurları da konuşmalıyız" diye konuştu.

mavikaradeniz1.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.