1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Tuzla Viaport Marina 29 Mayıs'ta açılıyor
Tuzla Viaport Marina 29 Mayıs'ta açılıyor

Tuzla Viaport Marina 29 Mayıs'ta açılıyor

İstanbul Tuzla’da çipura balığı şeklinde tasarlanan ve toplam 1 milyar TL’ye mal olacak Viaport Marina, hizmete açılıyor. ‘Hayatın tadı denizdeki Tuzla buluşuyor’ sloganlı marina 750 yat kapasitesine sahip.

A+A-

İstanbul'un 8’inci, Türkiye ise 39’uncu yat limanına kavuşuyor. Viaport Marina İstanbul’un en doğusunda açılacak. Marina'nın çipura balığı şeklindeki tasarımı, alışveriş merkezi, otel, akvaryum ve 1 kilometre ray uzunluğuna sahip Roller Coaster barından lunaparkıyla dikkat çekiyor.

4 denizde toplam 8333 kilometre kıyı uzunluğu olmasına rağmen marina ve tekne bağlama kapasitesi yetersiz olan ülkemizin bu eksikliğini gidermek için bir tesis daha hizmete giriyor. ViaPort, ViaPort Venezia ve Vialand gibi projeleri hayata geçiren Bayraktar İnşaat’ın Tuzla sahilinde yaptığı Viaport Marina yarın hizmete girecek.

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Sloganımız, ‘Hayatın tadı denizdeki Tuzla buluşuyor’. 750 yat kapasiteli marinamız ile halkın denizden kopmadan açık havada ve iyot kokusuyla alışveriş yapabileceği bir adamız var. Amacımız çevre halkını denizden uzaklaştırmadan bir marina yapmaktı. Türkiye’nin en uzun eğlence temalı Roller Coaster’ını yaptık. 1 km’lik parkurda trenimiz ziyaretçilerime Adalar manzarasında heyecan yaşatacak. 35 oyuncak ünitesinden oluşan tema parkı da bu amaçla yapıldı. Değerli markaların yer aldığı AVM adamız ise başka bir boyut katacak marinaya” dedi.

25 milyon ziyaretçi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen Viaport Marina’nın 1 milyar TL’lik yatırımla oluşturulduğunu belirten Coşkun Bayraktar, “Önce 15 milyon, ilerleyen yıllarda 25 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi hedefliyoruz. Projenin içindeki akvaryum ve otel ise 2016 yaz sezonunda ziyaretçilerle buluşacak. Deniz ile hayatı birleştiriyoruz. Tuzla’da yaşayanları nostaljik trenlerle alanımıza ücretsiz getireceğiz. İnsanları hayatın karmaşasından biraz olsun uzaklaştırabilirsek ne mutlu bize. Eğlence, alışveriş ve deniz kültürünü aynı anda harmanlayarak Türkiye’ye hediye ediyoruz” dedi.

Tuzlalı balıkçılar için özel yer yapıldı

12 - 27 metre arasındaki 750 yelkenli ya da motoryata hizmet vermesi planlanan marinanın daha büyük tekneler için de özel alanı bulunuyor. 75 tonluk vincin olduğu karadaki çekek yerinde ise teknelerin her türlü tamir ve bakımı yapılacak. Tuzla tersaneler bölgesine yakın olan marina sürekli teknik servis hizmeti de verecek.

2800 euro’dan başlayan fiyatlarla teknelerin bağlanacağı marinanın doğusunda Tuzlalı balıkçılar için özel bir bölüm ayrıldı. Böylece balıkçı tekneleri de marinaya yakın bağlanan ender marinalardan birisi olacak. Marinada yıl boyunca yelken yarışları, sualtı aktiviteleri ve dünyayı dolaşan denizcilerin katılımıyla amatör denizcilik söyleşileri yapılacak. Ayrıca denizde gerçekleşen Boat Show’lardan birinin 2016’da Viaport Marina’da yapılması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.