1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tuzla'daki dev hortum tekneleri batırdı
Tuzla'daki dev hortum tekneleri batırdı

Tuzla'daki dev hortum tekneleri batırdı

Anadolu yakasında dün aniden bastıran yağışın ardından oluşan hortum Tuzla’da bazı ev ve işyerlerine zarar verirken, sahilde demirli onlarca teknenin batmasına neden oldu.

A+A-

Anadolu yakasında aniden bastıran yağışın ardından oluşan hortum Tuzla’da bazı ev ve işyerlerine zarar verirken, sahilde demirli onlarca teknenin batmasına neden oldu. Hortumun sahildeki tekneleri batırma anı ise amatör kameralar tarafından görüntülendi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarı açıklamasının ardından İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, Anadolu yakasında hayatı  durma noktasına getirdi. Kartal’da dolu ve sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Vatandaşlar evlerinin içine dolan yağmur suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Yağışlar yaklaşık yarım saat etkili olurken, hemen ardından Tuzla semalarında hortum oluştu. Mercan Mahallesi üzerinde beliren hortum büyüyerek süratle yol aldı. Çarşı Caddesi’nde etkisini arttıran hortum, sokak üzerindeki çok sayıda ev ve işyerine zarar verdi. Hortum çatı katlarını uçururken, bazı elektrik direkleri de yola devrildi. Çarşı Caddesi üzerinde etkisini sürdüren hortum, istikametini sahil yoluna çevirdi.

 

Tuzla sahil şeridinde demirli bulunan yaklaşık 15 tekne alabora oldu. Öte yandan hortuma kapılan 3 kişi de denize düştü. Denizedüşen 3 genç çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

 

Tuzla sahilinde teknelerin batmasına neden olan hortum sahilde oturan bazı vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde sahile vuran hortumun tekneleri onlarca metreye fırlattığı ve teknelerin alabora olduğu görüldü.

 

Olaya tanık olan vatandaşlar, “Hortumun gelişini gördük. Bende o sırada video çekimi yapıyordum. Biz duracak sandık ama çatıları (yerinden) söktü. İki üç tane çocuk  vardı, son anda aldık denizden. Hortum bir anda tekneleri havaya kaldırdı” dediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.