1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UDH ve Milli Eğitim Bakanlıkları nitelikli eğitim için protokol imzaladı
UDH ve Milli Eğitim Bakanlıkları nitelikli eğitim için protokol imzaladı

UDH ve Milli Eğitim Bakanlıkları nitelikli eğitim için protokol imzaladı

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü eğitim çalışmalarına hız kazandırmak için protokol imzaladı.

A+A-

Ülkemizde gemi inşa sanayindeki gelişmeler, bu sektörde çalışan personele ihtiyaç duyduğu alanlarda teknolojideki gelişmelere paralel olarak eğiti gerekliliğini arttırdı.Bu düşünceyle birlikte Türkiye gemi inşa eğitiminin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması için çalışmalar hız kazandı.

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gemi sanayicilerinin istek ve ihtiyaçlarına uygun işgücünün yetiştirilmesi önem arz ediyor. Bu nedenle,  Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün imkanları birleştirilmek suretiyle teknik eleman yetiştirmek için bir protokol hazırlandı. Protokol 24.12.2014 tarihinde, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Osman Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Kırdağlı tarafından imzalandı. Süresi 3 yıl olan protokolün amacı, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, ağır ve tehlikeli iş kolu olan tersanelerde ve sektörde çalışan ara eleman, mühendis ve yönetici düzeyindeki personeli, çalıştığı işle ilgili teorik ve uygulamalı mesleki eğitim vererek belgelendirmektir.

o1-001.jpgo2-001.jpgo3-001.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.