1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi yarın başlıyor
Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi yarın başlıyor

Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi yarın başlıyor

Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi yarın (26 Mayıs Salı günü) yapılacak. Kongrede, 22 ayrı konuda, 2 devlet temsilcisi, 6 akademisyen, 13 sektör temsilci, Donanma Komutanlığı temsilcilerinin konuşma ve sunumları gerçekleştirilecek.

A+A-

Kocaeli Üniversitesi, Barbaros Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi yarın (26 Mayıs Salı Günü)  Wellborn Luxury Hotel Kocaeli’de başlıyor. İki gün boyunca devlet temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin görüşlerinin aktarılacağı kongre oturumlarında, katılımcılar soru ve önerilerini konuşmacılarla paylaşabilecek ve kongre sonunda rapor kurulu tarafından oluşturulan kongre raporları gerekli makamlara ve sektör temsilcilerine ulaştırılacak.

SEKTÖR KÖRFEZ’DE BULUŞUYOR

Denizcilik camiasının önemli isimlerinin katılacağı kongre saat 09.00’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Özkan Poyraz, Kocaeli protokolü, Kocaeli Liman Başkanı İlker Tuncer, Kocaeli DTO Temsilcisi Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Yıldız Bilge Barbaros Denizcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özcan Gündoğdu  ve Yıldız Bilge’nin açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Kongre boyunca 8 ayrı oturumda toplam 22 ayrı konuda, 2 Devlet Temsilcisi, 6 Akademisyen, 13 Sektör Temsilci, Donanma Komutanlığı temsilcilerinin konuşma ve sunumları gerçekleştirilecek.
Kongreye kamu kurum ve kuruluşları, armatör firmaları, brokerlik şirketleri, eğitim kurumları, gemi acentelikleri, klas kuruluşları, dernekler ve birlikler, liman, rıhtım ve iskele işletmeleri, lojistik hizmetleri, gemi inşa ve yan sanayi, gemi kurtarma, kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, tersaneler, marinalar, kurvaziyer firmalar, medya ve basın kuruluşları katılım gösterecekler.

PROGRAMDAKİ KONU ÇEŞİTLİLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Denizcilik Eğitimi oturumunda “Deniz İşletmeciliği Eğitimi” konu başlığında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Güldem Cerit “Ülkemizdeki Denizcilik Eğitimi ve Limanlarımız Açısından Eksiklikler ve Gereklilikler” konu başlığında Borusan Liman Tesisi Grup Müdürü Uygun Değirmenci ve “Türkiye’de Denizcilik Eğitimi” konu başlığında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Temsilcisi konuşacak.

Deniz Hukuku oturumunda “Taşıyanın Sorumlulukları Teknik-Ticari Kusur Ayrımı” konu başlığında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın, “Deniz Hukuku İle İlgili Sorunlar” konu başlığında KOGAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Sarı  konuşacak.

İntermodal Taşımacılık oturumunda, “İntermodal Taşımacılık Nedir?” konu başlığında Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erdal Nebol, “Türkiye’de Tehlikeli Madde Taşımacılığı Uygulamaları ve İyileştirme Önerileri” konu başlığında Türk Loydu Emniyet Çevre ve Kalite Birim Başkanı Mehtap Karahanlı Özdemir  ve “İntermodal Taşımacılıkta Devlet Yatırımları” konusunda Kocaeli Liman Başkanı İlker Tuncer konuşacak.

Limanlarda AR-GE Çalışmaları oturumunda, “Liman Operasyonlarındaki Güncel Gelişmeler” konu başlığında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Soner Esmer, “Terminal İşletim Sistemleri” konu başlığında SOLONPORT Genel Müdürü E. Oktay Okşak  ve “Uzaktan Kumandalı Vinç Projesi” konu başlığında DP World Yarımca Operasyon Direktörü Claudiu Negreanu konuşacak.

Deniz Turizmi oturumunda “Yat Kiralama” konu başlığında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokul Seyir Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serim Paker,”Marinalarda Çevre ” konu başlığında D Marin Göcek Marina Müdürü Onur UGAN ve “Deniz Turizminde Son Durum ve Megayat Pazarı” konu başlığında SETUR Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altuntaş konuşacak.

Limanlarda İş Güvenliği ve Çevre oturumunda, “Gemi Trafik Hizmetleri” konu başlığında İzmit GTH Operasyon Amiri Ogün ÇEVİK, “Liman İşletmelerinde Çevre ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi” konu başlığında LİMAŞ Liman SEÇ-K ve İdari İşler Müdürü Kürşat BAL ve son oturumda ”GreenPort” konu başlığında Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu İş Geliştirme, Seç ve Kalite Müdürü Ertürk Çalıt konuşacak.

Tersane oturumunda “Donanma Komutanlığı ve Gölcük Tersaneleri” konu başlığında Donanma Komutanlığı adına Mühendis Yarbay Mersin Gökçe , GİSBİR tanıtımı konu başlığında ise Ercan Özokutucu konuşacak.

Kocaeli Denizcilik Tarihi oturumunda “İzmit Tersanesi Tarihçesi” konu başlığında Melody Gemi Acenteliği Genel Müdürü Kaptan F. Yavuz Ulugün, “Kocaeli Turizminde Donanma Kenti Kavramı” konu başlığında Gemi Modeli Usta Öğreticisi Ast. Yusuf Akmeşe konuşacak.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.