1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi yarın başlıyor
Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi yarın başlıyor

Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi yarın başlıyor

Aliağa ilçesi geçen yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi"ne bu yıl ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

A+A-

Aliağa Ticaret Odası'nda yapılan açıklamaya göre, zirve, yılda 5 bin geminin giriş-çıkışında 40 milyon ton yükün yüklenip-boşaltıldığı Aliağa''da 23-24 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Zirvede, lojistik sektörünün durumu, yerel ve uluslararası pazarda yeni stratejiler ve teknolojiler ele alınacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi''nin desteğiyle gerçekleşen 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi''ne sektörden yoğun bir katılım olması bekleniyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, zirvede, Aliağa’nın liman ve lojistik alanında gelişiminin arttırılmasına yönelik ihtiyaçları ve çözüm önerileri gibi konuların da ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacağını ifade etti. 

Aliağa limanlarında gelecek vadeden bir potansiyelin olduğuna dikkati çeken Saka, şunları kaydetti: 

"İzmir ve Ege sanayisinin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa limanlar bölgesi doğal bir lojistik merkez konumunda. Aliağa limanları Türk sanayisi için uluslararası pazarlara giriş ve çıkış kapısı durumunda ve Ege Bölgesi’nin 17 milyar dolar olan ihracatının 12 milyar doları Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Bu nedenle Aliağa’daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için de çok önemli."

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.