1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bugün başlıyor
Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bugün başlıyor

Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bugün başlıyor

Marmara Denizi’nde hâlâ hayatın olduğunu gelecek nesillere aktarma misyonunu üstlenen Marmara Sualtı Festivali, Haydarpaşa Gar’ında bugün başlıyor.

A+A-

Türkiye’nin ilk sualtı kulübü Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nün Marmara Denizi’nin halen yaşadığına dikkat çekmek için düzenlediği Marmara Sualtı Festivali bu yıl önemli etkinliklere sahne olacak. Haydarpaşa Garı’nda düzenlenecek festivalde TCG Tuzla adlı savaş gemisi ziyarete açılacak.

15. defa düzenlenen Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Marmara’nın korunması, gelecek kuşaklara bırakılması için mesajlar vermeyi amaçlayan festivalde, uluslararası yarışmalarda ödül ve derece alan sanatçı, fotoğrafçı ve belgesel yapımcıların eserleri tarihi Haydarpaşa Gar’ında sergilenecek. Marmara’nın halen yaşadığına dikkat çeken bilim insanlarının katılacağı söyleşi ve panellerin yanı sıra çocuklara deniz kültürü ve sevgisinin kazandırılması için de etkinlikler düzenlenecek.

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü (TBK) Festival Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper, “Marmara Denizi doğanın sonsuz cömertliği ve güzelliğinin bir yansıması. Bu değeri korumak için önlem almalı ve toplumumuzu eğitmeliyiz” dedi.

Kadıköy Belediyesi, Huntsman Pürsan Chemicals, Çimsa ve Enerjisa’nın sponsorluğunda gerçekleşecek festivalde “Denizlere Dost” ödülü Serço Ekşiyan ve muhabirimiz Gökhan Karakaş’a verilecek.

virahaber.com

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.