1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Uluslararası WISTA Toplantısı sona erdi
Uluslararası WISTA Toplantısı sona erdi

Uluslararası WISTA Toplantısı sona erdi

İki gün süren Uluslararası WISTA Konferansı bu akşam yapılan kapanış yemeğinin ardından sona erdi.

A+A-

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen bu yıl ise WISTA Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası WISTA Konferansı sona erdi.

Dün sabah WISTA Türkiye Başkanı Halime Can ve Başkan Yardımcısı Nazlı Selek’in konuşmalarının ardından WISTA International Başkanı Karin Orsel’in yaptığı konuşmayla başlayan konferans Şadan Kaptanoğlu’nun ‘Ticaretin Merkezindeki Türkiye ve denizciliğin ekonomisi’ sunumuyla devam etti.
Ticaretin Merkezindeki Türkiye ve denizciliğin ekonomisi sunumunun ardından başlayan ‘Denizciliğin merkezi Türkiye’ isimli ilk panelde Deniz Eraydın, Recep Düzgit, Orkun Özek ve Aret Taşçıyan yer alırken moderatörlüğü Şadan Kaptanoğlu üstlendi. 

Denizciliğin merkezi Türkiye panelinden sonra moderatörlüğünü Dorothea Ioannou tarafından yapılan ‘Denizcilik nereye gidiyor? Denizcilik piyasalarına genel bakış’ paneli başladı. Bu panelde ise Jasamin Fichte, Katerina Stathopoulou, Maria Borg Barthet, Alistair Jonston, Harun Düzgören konuşma yaptı.

Öğle arasının bitimi ile başlayan ‘İstanbul ve Çanakkale Boğazları: Bugün ve yarının deniz ticaretindeki önemi’ konulu panelde Samim Ünal moderatör olarak görev aldı. Saim Oğuzülgen, Sezer Ilgın, Tezcan Yaramancı ve Amiral Metin Ataç ise konu ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Bu panel sırasında ayrıca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri eski Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli de katılımcılara Türkiye’nin denizciliğe verdiği önem ile ilgili konuşma yaptı.

‘Denizciliğin damarları: Ege Denizi, Doğu Akdeniz: Corinth ve Süveyş Kanalları konulu günün son panelinde WISTA Kanada Başkanı Andrea J.Sterling moderatör olarak görev yaptı. Panelde Hakan Çendik, Alex Avramoglou, Nikıs Marmatsouris sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferansın ikinci günü Natilia Myroshnychenko moderatörlüğünde Todor Vasisiliev, Eduard Machavariani, Bahadır Tonguç ile Alexey Tarazanov’un yer aldığı ‘Tuna Nehri, Ukrayna ve Rusya nehirleri’ paneliyle başladı.

‘Gemi kiralamanın bugünü ve geleceğin marketi’ başlıklı panelde Jeanne Grasso moderatörlük koltuğunda otururken Brian Malone, Darryl Kennard, Müge Anber-Kontakis, Oliver Hutchings yorumlarını dile getirdi.

Konferansın son panelinde ise Güldem Cerit moderatörlüğü üstlendi. Joachim Van Grieken, Salih Zeki Çakır, Burak Akartaş ve Engin Koçak katılımcılara kosterlerin neden denizcilik sektörünün vazgeçilmezi olduğunu anlattılar.

Panellerin ardından katılımcılar kendi aralarında çalışma grupları oluşturarak WISTA’nın denizcilik üzerindeki etkileri, kadınların uluslararası denizcilik sektöründeki yeri, yeni bir sınır olarak Afrika ve denizcilik sektörünün beklentileri nasıl karşılayabileceği konularında beyin fırtınası gerçekleştirdiler.

İki gün süren Uluslararası WISTA Konferansı Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleşen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın da katıldığı kapanış yemeğinin ardından sona erdi.

wista2015galeri.jpg

HABER - Onur Ömer BİLGİ

virahaber.com

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.