1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ümit Burnu yeni alternatif
Ümit Burnu yeni alternatif

Ümit Burnu yeni alternatif

Drewry Denizcilik araştırma şirketi, Süveyş kanalının kapanması ya da yavaşlatılması riskinin Ümit burnundan gidilerek aşılabileceğini ifade etti.

A+A-

Drewry Denizcilik araştırma şirketi yayınladığı son raporda, Süveyş kanalının kapanması ya da yavaşlatılması riskinin Ümit burnundan gidilerek aşılabileceğini ifade etti. Rapora göre Ümit Burnu’nun çevresini 22 knot hıza çıkarak dolaşan gemiler zaman çizelgelerinde bir sorun yaşamdan seyirlerini tamamlayabilecek.

Mısır sivil anlaşmazlığının Süveyş kanalının işlerini bir yıla yakın süredir baltaladığını ifade eden rapor, şayet Süveyş Kanalı birden kapatılırsa, harcanan paranın arttırılmasıyla birlikte kurtarılabilir. Rapora göre, Asya- Avrupa hattında çalışan gemilerin Süveyş kanalının kapanması durumunda hızlarını 22 knot’a çıkararak Ümit Burnu’nu dolaşması gemiler için büyük bir sorun teşkil etmiyor. Ancak, geçtiğimiz yıllarda emisyon salınımı ve yakıt fiyatınını azaltmak için başlatılan yavaş gidişi büyük bir sekteye uğratıyor.

Rapora göre, şayet Süveyş kanalı şu an içinde bulunduğu hal ile çalışmaya devam ederse, kanalın konvoy sistemi ile kanaldan geçiş hızı 11 ile 16 knot arasında değişen hız ile 12 – 16 saatlik bir süre arasında değişmekte. Akdeniz günümüzde hız konusunda sorun yaşıyor. Süveyş kanalının kullanımı Panama Kanalını kullanamayan ve Asya’dan Amerika’nın doğu sahiline giden gemilerin kullanımı sayesinde hala iyimser günler yaşıyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.