1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. ‘Umut’ fotoğrafı 10 engellinin umudu oldu
‘Umut’ fotoğrafı 10 engellinin umudu oldu

‘Umut’ fotoğrafı 10 engellinin umudu oldu

Çekimleri Şehir İlker Karter vapurunda yapılan ‘Umut’ isimli fotoğrafın satışından elde edilen gelir hareket özgürlüğü için akülü tekerlekli sandalye bekleyen 10 engelli vatandaşın umudunu mutluluğa dönüştürdü.

A+A-

Fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz’ünvapur iskelesinde gördüğü bir ‘an’ dan esinlenerek tasarladığı ve Şehit İlker Karter vapurunda çekilen ‘Umut’ isimli eserin satışından elde edilen gelir,10 engelli ihtiyaç sahibinin umudunu mutluluğa dönüştürdü.

Bakırköy’de bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin Genel Merkezinde düzenlenendağıtım töreninde 10 adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Dağıtım törenine aileleri ile birlikte gelenihtiyaç sahipleri, akülü tekerlekli sandalyelerini Derneğin Genel Başkanı Ramazan Baş’tan aldı.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalyelerin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu, çok duyarlı değerli kişiler sayesinde hayalini bile kuramayacakları sayıda sandalye ulaştıklarını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Baş, “Hepimizi yaratan bir yaratıcı var, aslında farklı yaşamlarımız var gibi görünüyor fakat hepimiz bir yaşamın içinde bilindik şeyleri canlandırıyoruz. Aynı duyguları paylaşan insanları Allah bir araya getiriyor. Allah’a bizleri bir araya getirdiği için şükrediyoruz. Projeye destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni projelerle engelli yolcuların daha avantajlı seyahat imkânı sunmanın peşinde olduklarını belirten Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’te böyle bir projede yer almanın büyük bir onur olduğunu söyledi. Genel Müdür Genç, “Projeye konu olan fotoğrafın teması ülkemizdeki toplu ulaşım kullananengelli insanımızın yaşam serüveni anlatıyor. Tüm nostaljikvapurlarımıza rampalı geçiş sistemini entegre ediyoruz. Ayrıca yeni inşa edilecek doubleended tipi gemilerimiz engelli yolcularımızın rahat kullanacakları gemiler olacak” dedi.

Şehir Hatları’na ait Şehit İlker Karter vapurunda çekilen fotoğraf karesi yaşam alanlarının engelsiz olması dileğini ortaya koyuyor. Çekimler için Selim Baklacı’nın tasarladığı kıyafeti giyen model Göksun Çam, vapur ve iskele geçişinde engelli bir kişinin engellerinden kurtulması hayaline hayat verdi. Göksun Çam,  fotoğrafın tanıtım ve satışı içinde gönül elçisi oldu.

Dağıtım töreni, dernek merkezinde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

1-064.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.