




UND Deniz sektöre girmeden önce, bu alanda tek olmasının getirdiği avantajı kullanarak yüksek fiyatlarla faaliyetini sürdüren RO-RO şirketi 3 Nisan tarihinden sonra şu tabloyu ortaya koydu:
İtalya - 1925-Euro 1100 mil
Fransa – 1294-Euro 1300 mil
Sadece 3,5 ay gibi kısa bir sürede UND Deniz’in sağladığı zaman ve maliyet avantajını kullanan taşımacı sayısı 80’den 200’e ulaşmıştır..Doluluk oranlarını % 60’ların aştığı bu hat ile özellikle Batı Avrupa’ya taşıma yapan nakliyecilerimiz % 30’lara varan oranlarda maliyet avantajı elde ettiler.
Bu kadar kısa sürede gelinen nokta nakliyecilerin ve ihracatçılarımızın hatta verdikleri destek ile gerçekleşti.. Ancak bu durumdan rahatsız olan fon şirketi hiç vakit kaybetmeden yıkıcı fiyat politikaları uygulamaya başladı..Yıllardan beri ihracatçımız, taşımacımız için mücadelesini taşımacılarımızın vermiş oldukları desteklerini artırarak sürdürmeleri ile mümkündür.
Taşımacılarımızla birlikte yolumuzdan dönmüyoruz!! UND Deniz bundan böyle Trieste’de….
Yarın Tekirdağ’dan Trieste’ye bir gemi ile ilk seferi gerçekleştireceklerini açıklayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. Başkanı Tamer Dinçşahin, en kısa sürede ikinci gemilerini bu hatta devreye sokacaklarını ve sene sonuna kadar ise her iki hatta 3 gemiye çıkmayı hedeflediklerini belirtti.
Başarılı olacaklarına yüzde yüz inandıklarının altını çizen Dinçşahin, sektöre güvendiklerini ve sektörün hakim durumunu kötüye kullanan Fon şirketine gerekli dersi vereceğine inandıklarını ifade ederek bunun için Batı’ya yapılan taşımalarında 10 araçtan 2 tanesini UND Deniz’e yönlendirmeleri ve Fon şirketine Fransa hattındaki fiyatları neden yaptıklarının açıkça sorulması gerektiğini söyledi.
Toulon ve Trieste hattının birbiriyle paralel devam edecek hat olacağını söyleyen Dinçşahin, "Üyelerimiz neyi istiyorsa onu yapmak zorundayız ve üyelerimiz de Trieste hattını destekliyor. Hattın doluluğunu sağlaması halinde taşımacılarımızın verdiği destek doğrultusunda fiyatlar her zaman değişebilir." dedi.
Dinçşahin, kendilerinin sektöre girmeden önce U.N Ro-Ro tarafından tek olmasının avantajının kullanıldığını belirterek İtalya'ya 1925 Euro'ya taşımacılık yapılırken Fransa'ya 1294 EURO'ya taşımacılık yapılmasını yıkıcılık olarak nitelendirdi. Fransa'nın İtalya'ya göre daha uzak olmasına rağmen aradaki farkın 631 Euro olduğuna dikkat çeken Tamer Dinçşahin, "Yetkililerden böyle bir oyuna müdahale etmelerini bekliyorum. Yoksa sektör zarar görecek" dedi.
"Yol haritamızda söylediğimiz herşeye uyduk"
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Keleş ise çok kısa sürede çok büyük iş yaptıklarını vurgulayarak, “3,5 ay gibi bir süre içerisinde söylediğimiz her türlü komutlara uyduk. 3 Nisan’da başlayacağız dedik ve tarihlerimizde sapma olmadı. Ağustos ayında 3. gemiyi getireceğiz dedik. Armatörün bize olan güveniyle 29 Mayıs’ta Toulon’dan yükleyerek geldik. Ve üzerine bu atağı yaptık. Karşımızda 17-18 yıllık bir şirket var. Ve biz 3,5 aylık bir şirkette 3 adet gemiyi işletiyoruz. Yol haritamız var. Yol haritamızda bugüne kadar genç bir şirket olmamıza rağmen söylediğimiz her şeye uyduk.” dedi.

Düzenlenen basın toplantısına Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. Başkanı Tamer Dinçşahin'in yanı sıra Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Keleş, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ve UND Deniz CEO'su Ahmet Salim Özşahin katıldı.



















