1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ürdün Kralı'nın yatı Sarafsa Marmaris'e demirledi
Ürdün Kralı'nın yatı Sarafsa Marmaris'e demirledi

Ürdün Kralı'nın yatı Sarafsa Marmaris'e demirledi

Ürdün Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 82 metre uzunluğundaki ''Sarafsa'', Marmaris'e geldi.

A+A-

Ürdün Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu  82 metre uzunluğundaki ''Sarafsa'', Marmaris'e geldi. Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giren yat, vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı'na demirledi. Turistler, büyüklüğü ve lüks görüntüsüyle göz kamaştıran yatın önünde fotoğraf çektirdi.

Personelinin temizlik yaptığı yata, yakıt ve erzak konuldu. Daha sonra limana çok sayıda akaryakıt tankeri giriş yaptı. Tankerlerle yata yaklaşık 360 bin lira değerinde 150 ton akaryakıt ikmali yapıldığı belirtildi. 

Liman yetkilileri, yatın gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Ege'nin koylarında mavi tura çıkacağını bildirdi. Yetkililer, yatta Kral Abdullah veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda ise açıklama yapmadı. 

 Her lüks var

Dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 4 katlı Sarafsa'da, mermer döşemeli zeminler yerden ısıtmalı, muslukları ise altın kaplamalı.

Sarafsa, 2010 yılında yapılan bir araştırmada dünyanın en büyük 100 yatı arasında 55'inci sırada gösterildi. 4 katlı yatta, bu katlar döner merdivenlerle birbirine bağlanıyor. 12 kişinin aynı anda misafir edilebildiği yatta, 20 personel görev yapıyor. Mermer döşemeli zeminlerin yerden ısıtmalı olduğu yatın muslukları ise altın kaplamalı. Yatın kraliyet yatak odasında hidrolik sistemle 35 derece eğilebilen bir duvar ve bu duvarın içinde dev bir ekranın yanı sıra 31 adet küçük ekran yer alıyor. Her türlü lüksün düşünüldüğü Sarafsa'da ayrıca jakuzi, spor odası, yemek salonu ve çalışma ofisi gibi bölümler de mevcut.

sarafsa2.jpg

sarafsa-001.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.