1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Urla’da sanat denize taştı
Urla’da sanat denize taştı

Urla’da sanat denize taştı

İçlerinde Urlalı ressamların da bulunduğu, farklı şehirlerden 100’e yakın ressam Uluslararası Suluboya Derneği’nin düzenlediği 'Denizde Suluboya Şenliği'nde bir araya geldi.

A+A-

Urla Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen görsel şölende ressamlar Urla İskele’deki Liman Tepe’de şövalelerini suyun içine yerleştirerek, denizin içinde resim yaptılar.Dünyada ilk defa denizin içinde resim yaparak gerçekleştirdikleri “Denizde Suluboya Şenliği”ni kendilerini dünyaya duyurmak için yaptıklarını belirten Uluslararası Suluboya Derneği Kurucu Başkanı Atanur Doğan “Bu şenliği uluslararası şenliğe çevirmek istiyoruz. Bu etkinlik bizim için aynı zamanda bir alt yapı çalışması oldu” dedi. Dernek Başkanı Rabia Eyriboyunoğlu da “Urla’daki “Sanat Sokağı” ile sanat sokağa taşınıyor biz de suluboya resimlerimizi denize taşımak istedik. Bizim için çok keyifli bir deneyim oldu” diye konuştu.

SULUBOYA RESİMLERİNE URLA İLHAM OLDU
Ressamları resimlerini yaparken ziyaret eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Hepimize ilham veren Urlamızın denizlerinde bu tür etkinliklerin gerçekleşmesi çok güzel.Urla Belediyesi olarak da her zaman destek vereceğiz” dedi.Eserlerine denizle bütünleşerek hayat veren ressamlar doğayla, denizle iç içe ve suyu hissederek resim yapmalarının çok keyifli olduğunu belirttiler.

ÖDÜLLER SANAT SOKAĞI’NDA SAHİPLERİNİ BULDU
Ressamların denizde hayat bulan resimlerinin değerlendirildiği yarışmadan sonra dereceye girenlere ödüllerini Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar verdi. Sanat Sokağı’nda gerçekleşen törende Başkan Uyar sergilenen resimleri inceleyerek “Ressamlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Dilerim önümüzdeki sene “Denizde Suluboya Şenliği”ni uluslararası bir festivalle dünyaya açarız” dedi.

Yarışmada Mehmet Nejatzade birinci olurken, Muzaffer Tepekule ikinci, Ayten Taşpınar da üçüncü oldu.“International Watercolor Society” adı altındaki topluluklarla birlikte dünyanın birçok ülkesinden suluboya ressamları ile birlikte yarışmalar düzenleyen topluluk, Kum denizinde kamp kurarak Urla’da keyifli bir gece de geçirmiş oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.