1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. USNS John Lenthall, Girit'te demirledi
USNS John Lenthall, Girit'te demirledi

USNS John Lenthall, Girit'te demirledi

Yunan internet siteleri, ABD'nin Atlantik Filosu Donanması'na ait en güçlü savaş gemilerinden olan 'USNS John Lenthall', akşam saatlerinde Girit Adası'na demirlediğini duyurdu.

A+A-

Yunan internet siteleri, ABD'nin Atlantik Filosu Donanması'na ait en güçlü savaş gemilerinden olan 'USNS John Lenthall', akşam saatlerinde Girit Adası'na demirlediğini duyurdu. Haberlerde, 180 personelin bulunduğu geminin yarın sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi'ni geçerek Çanakkale Boğazı'na giriş yapacağı belirtildi.

Yunanistan'ın 'createnews.com' internet sitesinin haberine göre, ABD donanmasının Atlantik Okyanusu'ndaki en önemli savaş gemilerinden olan 189 borda nolu USNS John Lenthall, akşam saatlerinde Girit Adası'na demirlediği bildirildi. Haberde, İspanya'nın Rota Limanı'ndan sabah saatlerinde ayrılan 206 metre uzunluğunda ve 180 bin varil fuel oil ve jet yakıtı taşıyan 180 personeli bulunan geminin Girit Adası'nın kuzeyindeki Eklissia Limanı açıklarında demirlediği kaydedildi.

Beş yakıt ikmal istasyonu, iki helikopter pisti bulunan ve roketatarlarla donatılan ABD askeri gemisinin yarın sabah saatlerinde adadan ayrılıp, Ege Denizi'ni geçerek Çanakkale Boğazı'na ulaşması bekleniyor. Haberde ayrıca, İspanya ve Fransa'da bulunan ABD donanmasına ait bazı askeri savaş gemilerinin Yunanistan'a doğru hareket ettiği belirtildi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.