1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Uzmar'dan deniz kirliliğine acil müdahale
Uzmar'dan deniz kirliliğine acil müdahale

Uzmar'dan deniz kirliliğine acil müdahale

Nemrut Limanlar bölgesinde UZMAR liderliğinde 6 adet kıyı tesisinin katılımıyla ortak deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.

A+A-

 

Tatbikat; yetkili teşkilat olan UZMAR Uzmanlar Denizcilik Tic. ve San. Ltd. Şti. koordinatörlüğünde, bölgede faaliyet gösteren Liman İşletmeleri ve Nakliyecilik Sanayi Ticaret A.Ş., BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., NEMPORT Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş, MİLANGAZ Lpg Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. ve PETKİM Petrokimya Holding A.Ş kıyı tesislerinin katılımıyla 15/10/2014 tarihinde icra edildi.

Senaryo petrol döküntüsü ve deniz kirliliği, Nemrut Koyunda bir kuru yük gemisinin manevra sırasında dümen arızası nedeniyle iskeleye yanaşık durumdaki petrol tankerine çatması sonucu oluştu. Petrol döküntüsünün yayılmasını engellemek amacıyla UZMAR’a ait petrol döküntüsü toplama (oilrec) notasyonlu römorkör, palamar botu, zodyak bot ve PETKİM’e ait palamar botu ile üç ayrı lokasyonda engelleme bariyerleri serildi. U ve J konfigürasyonları tatbik edilerek deniz yüzeyindeki döküntüler sınırlandı ve sıyırıcılar (skimmer) ile toplanarak atık alım tesisine gönderilmesiyle tatbikat tamamlandı.

Tatbikat süresince gözlemlendiği üzere, UZMAR ve yukarıda adı geçen 6 kıyı tesisi arasındaki mükemmel ve örnek nitelikteki bölgesel işbirliği ve koordinasyon ile, tehlikeli ve kirletici madde taşıyan gemi trafiğinin her geçen yıl hızla arttığı Nemrut Koyu ve Aliağa bölgesinde gerçekleşebilecek deniz kirliliği ve diğer acil durumlar bakımından üst seviyede hazırlık ve gerektiğinde müdahale kabiliyeti mevcuttur.

Bu durum bölge halkı ve bölgedeki tüm sosyal paydaşlar tarafından memnuniyet ve takdir ile karşılanmaktadır. UZMAR, 2014 yılı kış dönemi tatbikatlarına önümüzdeki haftalarda Aliağa Bölgesinde EGEGAZ ve TOTAL OIL kıyı tesislerinin katılımıyla devam edecektir.

63_2.jpg

63_3.jpg

63_5.jpg

63_9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.