1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vakkas Altınbaş, yatırım çağrısı için Akdeniz'i aştı
Vakkas Altınbaş, yatırım çağrısı için Akdeniz'i aştı

Vakkas Altınbaş, yatırım çağrısı için Akdeniz'i aştı

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a yüzdü. Altınbaş, 1974'ten beri KKTC'de yaşayan bir KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, KKTC halkının desteği ile buralara geldiklerini belirtti.

A+A-

Altınbaş Holding için Kıbrıs'ın anavatan olduğunu belirten Vakkas Altınbaş, 'Kıbrıs için değil yümzeyi, savaşmayı göze alırım” dedi. Anamur'dan Girne'ye yüzmekle vermek istediği mesajın öncelikle Kıbrıs'ta mutlaka bir barış olması olduğunu belirterek, ölen şehitlerin de unutulmaması gerektiğini ifade etti. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş'ın denize girdiği sırada ise gazeteciler, kendilerine tahsis edilen bir tekne ile kısa süre takipte oldu. Altınbaş'ın 86 kilometrelik yolu tamamlayarak karaya çıktı. Denizde oluşabilecek riskleri azamiye indirmek için 12 kişilik ekip ve sağlık ekibi yanısıra kurulan özel sistem ile kalp ve nabız atışları da kontrol edildi.

Altınbaş'tan 3 önemli mesaj

Vakkas Altınbaş, gerçekleştireceği olayın 3 önemli mesaj içeridiğine dikkat çekerek, Kıbrıs'ta barış görüşmelerinin devam ettiğini barış ile birlikte yatırımların da devam etmesi gerektiğini söyledi. Bu anlamda birinci mesajının Türkiye'li yatırımcılara olduğuna değinen Altınbaş, “Kıbrıs'a Türkiyeli yatırımcıları çağırıyorum. Yatırımcılar Kıbrıs'ta turizm yapabilirler, üniversite açabilirler, tarım yapabilirler” dedi.

“Kıbrıs'ı Türkiye'den ayıramazsınız...”

Vakkas Altınbaş, ikinci mesajının da Türkiyeli yatırımcılar için olduğunu söyleyerek, “Türkiye'nin Kıbrıs'a sahip çıkması lazım. Türkiye'de Kıbrıs'ı tanımayan bir çok yatırımcı var. Türkiye'den Kıbrıs'ın ayrılamayacağını bilmiyorlar. Onların dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

“Gençler hedefiniz olsun”

Üçüncü ve son mesajının ise gençlere olduğunu söyleyen Altınbaş; “Benim yaşım 55. Hedeflediğim bu eylemi gerçekleştiriyorum. Sizlerin de bir hedefiniz olsun ve onu gerçekleştirmek için çabalayın” dedi.

Altınbaş toplantının sonunda hocası Mert Karabetça'ya da teşekkür etti. Altınbaş, “o kadar iyi bir eğitim aldım ki bırakın Kıbrıs'a gitmeyi geri bile dönebilirim” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.