1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Volkan Canalioğlu: Balık hali yeniden yapılacak
Volkan Canalioğlu: Balık hali yeniden yapılacak

Volkan Canalioğlu: Balık hali yeniden yapılacak

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, 30 Mart'ta Trabzon halkından yetki almaları halinde sebze ve meyve hali ile balıkçı halini yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

A+A-

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, 30 Mart'ta Trabzon halkından yetki almaları halinde sebze ve meyve hali ile balıkçı halini yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında sebze ve meyve toptancı hali ile balık halinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Canalioğlu, gördüğü manzaranın içler acısı olduğunu belirtti. Canalioğlu, "Toptancı halimiz diziliş şartları olarak hala eskide kalmış. Bizim yapacağımız çalışmalar içerisinde toptancı halimizi yeniden yapılandırmak var. Arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda daha verimli şartlarda Trabzon'umuzu ve insanımıza daha iyi bir hizmet verebilmelerine katkı sağlamış olacağız. Yıllardan beri toptancı esnafı Trabzon'un ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bir tabloyla çalışmaktadırlar. Gerçekten hem Antalya hem Mersin'den aldıkları ürünlerle bütün ülkemize ve bölgemize bir hareket sağlarken aynı zamanda dış ülkelere yaptıkları ihracatlarla hem bölgemize hem ülkemize önemli kazanımlar sağlamaktadırlar. Gelişen süre içerisinde büyük marketlerin açılması ve haller kanununun büyük marketlerle yer değiştirmesi noktasında baktığımız zaman gerçekten toptancı hali esnafımızın eski günlerini arar hale geldiklerini görmekteyiz. Biz Trabzon'da yeniden yetki almamız halinde yapacağımız ilk işlerin başında toptancı hallerinin yeniden düzenlenmesi ve daha verimli bir şekilde Trabzonumuza ve bölgemize hizmetine sunulması var" dedi

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu, Trabzon'un her defasında deniz kenti olarak anıldığını ancak bir türlü denizden gerektiği gibi yararlanamadıklarını ifade ederek "Geçmişten bu yana Trabzon'u hep deniz kenti olarak söyleriz ama ne yazık ki geldiğimiz süreçte denizden hem taşıma olarak faydalanamıyoruz, hem turizm amaçlı faydalanamıyoruz ama çok daha da önemlisi balıkçılarımızın beklediğimiz ürünleri satma noktasındaki sıkıntılarını yaşıyoruz. Sorunları çok iyi bilen bir insanım. Projelerimizi sorunları bilerek hazırladık. Toptancı balık halini bir bütün içerisinde hem otoparkı ile hem su sorunları ile hem de fiziki şartlarıyla çözüp en azından bu bölgenin turizmde de etkili olmasını sağlayacağız. Bizim hedefimiz 12 ay çalışan 12 ay kazanan esnaf olacak. Bunun için Trabzon'u esnaf kenti, üniversite kenti, turizm kenti, ticaret kenti unvanlarıyla öne çıkarmamız gerekiyor. Trabzon balıkçı halimizi genişleterek ve arkadaşlarımız daha güzel şartlarda verim vermesi imkanını getireceğiz. Arkadaşlarımız bizi biliyorlar, bize güveniyorlar. Biz de onlara inanıyoruz ve güveniyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.