ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
WISTA'dan DTO’da seminer
11 Şubat 2010 / 09:50
WISTA Türkiye “Dökme yüklerde fire payının uygulama alanı” ve “Sözleşmelerde yetki ve uygulanacak hukuk klozları” konularında seminer gerçekleştirdi.

WISTA Türkiye; denizcilik sektörünün dinamik yapısından, değişen, gelişen ve sürekli yenilenen ilke ve kurallarından ötürü yeni bilgi ve deneyimlere gereksinim duyulan bir sektör olduğundan hareketle; iki ayda bir seminerler düzenlenmeyi planladıklarını ifade ederek, bu seminerlerden ilkini 10 Şubat 2010 Çarşamba günü saat 16.00 ‘da Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

“Dökme yüklerde fire payının uygulama alanı” ve “Sözleşmelerde yetki ve uygulanacak hukuk klozları” konusunda iki konuşma gerçekleştirilen seminerde WISTA Türkiye üyelerinden NSN Hukuk Bürosu avukatları Nazlı Selek, Sevilay Kuru ve Tuğba Ünsal katılımcıları bilgilendirdi.

 

Seminerde ilk olarak Tuğba Ünsal dökme yüklerde fire payı uygulamaları ve Türkiye’deki yargılamalarda mahkemelerin dökme yük eksikliğindeki ilişkin ve davalardaki uygulamalar konusu üzerinde bir sunum yaptı. Ardından konuşan Nazlı Selek ise, sözleşmelerdeki tahkim ve yetki klozları, charterlardaki tahkim maddelerini ve mahkemelerdeki uygulamalarını anlattı.

 

Konuşmaların ardından üyelerinden NSN  Hukuk Bürosu avukatları Nazlı Selek, Sevilay Kuru ve Tuğba Ünsal katılımcıların sorularını cevapladı. Kadın katılımcıların ağırlıklı olduğu seminere, deniz ticaretine iştigal eden, donatan, taşıtan, kiracı, tersane gibi alanlardaki şirketlerin temsilcileri katıldı.

 

 Virahaber

Deniz Ticareti Kategorisindeki Diğer Haberler
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
ANKET
Gemi inşa sanayimiz 2012 yılını nasıl geçirecek?
E-BÜLTEN