1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kamulaştıracağız'
'Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kamulaştıracağız'

'Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kamulaştıracağız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Ülkemizde maalesef sistem sorunu var. Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma sorununu çözüme kavuşturacağız” dedi.

A+A-

Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD)’ın 15. Olağan Genel Kurul’u Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla dün gerçekleşti.

Alp Özalp’in Divan Başkanlığı’nda gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurul’a Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu,GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran,Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın ve sektör temsilcileri katıldı.

Genel Kurul’da Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili konuşan Bakan Güllüce “Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma sorunuyla ilgilenip çözüme kavuşturacağız. Ülkemizde maalesef sistem sorunu var. Toplumumuz henüz endüstri kimliğine kavuşamadı. Bu topraklarda kalmanın yolu üretmekten geçiyor. Aksi taktirde toz duman oluruz. Sanayimizi daha ileriye taşımamız gerekiyor.” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZİ KAMULAŞTIRAMIYORUZ”

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin denizcilik sektörü için önemli bir değer olduğunu belirten Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Ziya Gökalp “Gemi sanayicileri 2008 krizinin etkisinden kurtulabilmiş değil. Tüm dünyaya teknolojisi ve katma değeri yüksek mallar satmak istiyoruz. Hollandalı bir firmayla teknoloji fabrikası kurmak için anlaşma imzaladık. Tersaneciliğimiz dört dörtlük. Trans Avrasya’nın en büyük gemi bakım onarım üssü İstanbul’dur. Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sektörümüz için olmazsa olmazımız. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucusu dönemin başbakanı, şuan ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Maalesef organize sanayi bölgemizi kamulaştırmıyoruz. İleri teknolojiyle donatılmış bir tesise sahibiz. 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Gemi Sanayicileri Derneği 15. Olağan Genel Kurulu’na katılımlarından dolayı Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Ziya Gökalp tarafından plaket takdim edildi.

x1.jpgx3.jpgx4.jpgx2-001.jpgx5.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.