1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yalova GİOSB'nin kurulacağı arazilerin metrekare değeri 18 TL
Yalova GİOSB'nin kurulacağı arazilerin metrekare değeri 18 TL

Yalova GİOSB'nin kurulacağı arazilerin metrekare değeri 18 TL

Yalova GİOSB’nin kurulacağı arazilere, Ankara Üniversitesi’nin değer tespiti, ‘18.51 TL’ Silpagar, Yalova GİOSB’nin kurulacağı arazilerin kamulaştırılmasında, üzerine düşen yasal görevi layıkıyla yapıyor.

A+A-

Yalova GİOSB’nin kurulacağı arazilere,  Ankara Üniversitesi’nin değer tespiti, ‘18.51 TL’

Silpagar el attı,  GİOSB’nin kurulacağı arazilerde kamulaştırma hızlandı. 

Ankara Üniversitesi’nin değer tesbit raporuna göre,Yalova GİOSB’nin, arazilerine m2 başına ‘18.51 TL’  

Çiftlikköy’de, 5000 kişiye istihdam sağlayacak, ülkemize katmadeğer sağlayacak, devletin kasasına yılda 73 milyon TL. doğrudan gelir getirecek olan 87 fabrikanın, Üniversitelerimizin iştirak edeceği Teknopark ve Ar –GE Tesisleri, Uluslararası Sektörel Fuar ile Sosyal alan ve Tesislerin yer alacağı, Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin arazi kamulaştırılmasında yaşanan anlaşmazlık, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın hukuki çerçevede atacağı adımlarla belirlenmeye başladı.

  2014 Mahalli Seçimler öncesi, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın, Çiftlikköy’e kadar gelerek, AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar’a ve Çiftlikköy halkına GİOSB’nin tamamlanması sözünde bulunmasının ardından, Ali Mirat Silpagar’ın Çiftlikköy Belediye Başkanı seçilmesiyle, Yalova GİOSB’nin arazi kamulaştırma süreci de başarıyla sürdürülüyor.

   Hatırlanacağı gibi, Çiftlikköy Belediyesi, ....ayı Meclis Toplantısı’nda alınan karar ile, Fiyat Tespit Komitesi oluşturarak, Yalova GİOSB’nin kurulacağı arazinin kamulaştırılmasında, değer tespiti için çalışmaları başlatmıştı. Kamulaştırma, kanunların hükmettiği doğrultuda, süratle yapılmaya devam ediyor.

  Ayrıca, Başkan Ali Murat Silpagar, Yalova GİOSB için kamulaştırılacak arazinin değer tespitinin, Uluslar arası Akreditasyona sahip Resmi Kuruluşumuz Ankara Üniversitesi ..... tarafından yapılması gerektiğini söyleyerek, değer tespitinin tarafsız, bilimsel hukuki dayanağı olması gerektiğini de belirtmişti.

   Çiftlikköy Belediye Başkanlığı tarafından, Ankara Üniversitesi’ne, 04.08.2014 tarih, 3798 sayı ile gönderilen resmi yazışmanın ardından, Ankara Üniversitesi’nce, bir ayı aşkın süren çalışmalar sonucunda, Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için düşünülen araziler için yapılan değer tespiti, 18.51TL olarak belirlendi.

   Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı’nın açıkladığı ve muhataplarına gönderdiği değer tespit kriterleri raporunun değerlendirilerek, Çiftlikköy Belediyesi Fiyat Tespit Komitesi tarafından kanunların belirtildiği süre içinde değer tespitinin yapılıp, yasal sürecin Kamulaştırma Kanunu hükümleri çerçevesinde sürdürülmesi gerekiyor.

Çiftlikköy Belediyesi Fiyat Tespit Komitesinin, Yalova GİOSB için kamulaştırılacak araziler için belirleyeceği rakamın, Ankara Üniversitesi’nin yaptığı araştırma sonucunda çıkan, 18.51TL’lik rakama yakın olacağı ve Kamulaştırmanın hızla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayhan Polat / Manşet Gazetesi

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.