1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Yasadışı avcılara büyük darbe
Yasadışı avcılara büyük darbe

Yasadışı avcılara büyük darbe

Sportif balıkçıların dört gün süreyle yarıştığı Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları’na ev sahipliği yapan Bolu Gölköy Barajı’nda yasadışı avlananlara büyük darbe vuruldu.

A+A-

Gölköy Barajı'na ağ atıldığı yönünde birkaç gündür Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’na gelen ihbar telefonlarını değerlendiren ASOF Yönetim Kurulu, ağların barajın hangi bölgesine ve kimler tarafından atıldığının tespiti için 7 Şubat 2015 cumartesi akşamından itibaren Gölköy Barajı’nı yakın takibe aldı. 

8 Şubat 2015 Pazar günü 12:00’ de ASOF üyesi derneklerden OLTACILARDER’e üye Bolu ilinden Özcan Aydın, Düzce ilinden Talip Sönmez, Ersan Tuna, Yasin Taştekin, Hazret Taştekin’ den oluşan bir ekip şişme botlarla Boludağı Jandarma Karakol Komutanlığı gözetiminde, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bilgisi dâhilinde Gölköy Barajı’na açılarak üç saatlik bir çalışma sonrasında gölde 400 metre misina ağ buldular.

 Şişme botlarla dernek üyeler tarafından toplanılıp kıyıda bekleyen kolluk kuvvetlerine tutanakla teslim edilen ağlar sahip çıkan olmadığından dolayı imha edilmek üzere Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ ne teslim edildi.

ASOF’ dan yapılan açıklamada;

“Bolu Gölköy Barajı hakkında birkaç gündür federasyonumuza gelen ihbarlar titizlikle kayıt edilmiş, ilgili kurumlar ile irtibata geçilerek federasyonumuza bağlı OLTACILARDER üyelerin destekleri sonrasında sonuçlandırılmıştır.

 Bilindiği üzere her yıl düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları bu barajımızda gerçekleşmekte ve Türkiye’nin birçok ilinde bulunan derneklere üye yarışmacılar katılım sağlamaktadır.

Bugüne kadar ki resmi yarışmalarda Türkiye’nin en büyük sazan balığının yakalandığı ve geçtiğimiz yılda kıyasıya bir mücadele sonunda 300’ den fazla balığın yakalanıp zarar verilmeden tekrardan salındığı Gölköy Barajı sportif balıkçılığa gönül verenler için bir hayli önemli bir meradır.

Hafta sonu olması ve üye arkadaşlarımızdaki ekipmanların yetersizliği sebebiyle biraz zor olsa da sonuç almış bulunuyoruz. Pazartesi gününden itibaren Gölköy Barajı’nın daha kapsamlı kontrol altında tutulması için ilgili kurumlara gerekli müracaatlarda bulunacağız. Ayrıca gönüllülerden oluşan bir ekiple bizde ASOF olarak Gölköy çevresini ve barajını sürekli kontrol altında tutmaya devam edeceğiz” denildi.

ha201528215820-31183.jpg

ha201528215919-31183.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.