1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yaşar'da denizcilik bölümleri
Yaşar'da denizcilik bölümleri

Yaşar'da denizcilik bölümleri

Yaşar Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılına yeni iki program ve bir bölümle başlayacak. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile Marina İşletme Programı, akademik yılda öğrencilerle buluşacak.

A+A-

Yaşar Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılına yeni iki program ve bir bölümle başlayacak. Meslek Yüksekokulu'na bağlı olarak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile Marina İşletme Programı, Sanat ve Tasarım Fakültesi'ne bağlı olarak da Animasyon Bölümü, yeni akademik yılda ilk öğrencileriyle buluşacak. Yeni ve modern marina yatırımlarının her geçen gün arttığı İzmir'de nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak Marina İşletme Programı ile mezunlar, marinalar başta olmak üzere yat acenteleri, brokerlik şirketleri, yat üretim, bakım, onarım tersaneleri veya limanlarda çalışma imkanı bulabilecek.

Dünyada yönelimin hızla arttığı ve İzmir'in mevcut potansiyelinde de var olan rüzgar, güneş, jeotermal gibi enerji kaynaklarını verimli kullanmayı sağlayacak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı'yla da gençler çeşitli alanlarda istihdam edilebilecek. Program mezunları, sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren, enerji teknolojisine dayalı mal üreten veya bütün bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda görev yapabilecek.

Özellikle son dönemlerde Türkiye'de büyük yatırımların yapıldığı Animasyon Bölümü'nü de bünyesine dahil eden Yaşar Üniversitesi, böylece hem bu alanda yetişmiş uzman ihtiyacını karşılamış hem de sektöre canlılık getirmiş olacak. Yeni bölüm, film ve dizi sektörüne de canlılık getirecek.

virahaber.com

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.