1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yat limanına yapılan deniz fenerine tepki
Yat limanına yapılan deniz fenerine tepki

Yat limanına yapılan deniz fenerine tepki

Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki yat limanına yapılan deniz feneri tepkiye neden oldu. Balıkçılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yeni fenerin ilçeye yakışmadığını ve çalışmadığını savunurken, acilen değiştirilmesini istedi.

A+A-

Kaş'ta yat limanındaki betonarme deniz feneri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yıkıldı. Yerine, metalden yaklaşık 8 metre yüksekliğinde, 3 metre çapında bir deniz feneri yapıldı.

Yeni deniz feneri başta balıkçılar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin tepkisine neden oldu. Kaş Balıkçılar Derneği Başkanı Osman Doğan, eski fenerin beton olmasına rağmen bir güzelliği olduğunu anlatırken, "Bu çok kaba, hiç estetiği yok. 1.5 aydır da çalışmıyor. Bir deniz kazası olsa sorumlusu kim olacak? Bu fenerin acilen değişmesini istiyoruz" dedi.

Neron Feneri örnek olsun

Kaş Otelciler Derneği Başkanı Burak Çorumluoğlu da "Çağımızdaki deniz fenerleriyle uyumlu hiçbir yönü yok. Görsellik yok. Kaş'a yakışmıyor. Bu yeni deniz feneri kısa sürede kaldırılmalı. Kaş'a yakışan, tarihi ve doğal yapısına uygun bir deniz feneri yapılsın. Kaş'a gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çektireceği bir deniz feneri yapılsın. Kaş yakınlarında dünyanın en ünlü deniz fenerlerinden tarihi Patara Neron Feneri'ni örnek alsınlar" diye konuştu.

548e96a7f493b8150ca1325f.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1121 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.