1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Süveyş Kanalı’nın açılışında geri sayım başladı
Yeni Süveyş Kanalı’nın açılışında geri sayım başladı

Yeni Süveyş Kanalı’nın açılışında geri sayım başladı

Yeni Süveyş Kanalı’nın açılışına resmi geri sayım başladı. Süveyş Kanalı Yönetimi WPP konsorsiyumu işbirliğinde “Yeni Mısır’ın Sembolü” olacak kanalın iletişim kampanyasını başlattı. Kanalın resmi açılışı 6 Ağustos 2015'de yapılacak.

A+A-

Süveyş Kanalı Yönetimi (The Suez Canal Authority-SCA), resmi açılışı 6 Ağustos 2015’te Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El-Sisi tarafından yapılacak Yeni Süveyş Kanalı’nın kutlamalarını başlattı.

SCA Başkanı Amiral Mohab Memiş, “Yeni Süveyş Kanalı, sadece açılan yeni bir su yolu ve olağanüstü bir mühendislik başarısı değil. Yeni kanal aynı zamanda Mısırlıları bir araya getirip, ülkemiz için yenilemiş bir gurur kaynağı ve daha müreffeh bir geleceğin anahtarıdır” dedi. Projenin yüzde 80’inin tamamlandığını ve halen inşaatın hızla devam ettiğini ifade eden Memiş, bugüne kadar inşaat sahasından 210 milyon tonluk kumun çıkartıldığını iletti. Amiral Memiş, “Şimdi dikkatimizi bu başarının Mısır halkıyla birlikte kutlanmasına ve Mısır’ın dünyaya bu yeni hediyesini paylaşmaya çeviriyoruz” dedi.

Bir yılda tamamlandı

Öte yandan yeni Kanal’ın tanıtım etkinliğinde Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El-Sisi, dünya liderleri, fikir önderleri ve medya eşliğinde Kızıl Deniz ve Akdeniz arasında ilk defa kuzey ve güney yönlerinde çift taraflı gemi trafiğine de şahitlik edecek. Devasa mühendislik projesi Mısır halkının 6 gün içinde topladığı 8.5 milyar ABD Dolarlık sermaye ile 6 Ağustos 2014’te başladı. İlk tahminlere göre 3 yılda bitmesi beklenen proje, büyük bir çabayla 12 ayın altında tamamlanmaya hazır hale geldi. Süveyş Kanalı, 150 yıldan uzun bir süredir Mısır ekonomisinin kalbini oluşturuyor. 72 km uzunluğundaki yeni hat, kanalda bugüne kadar yapılamayan çift yönlü trafiği mümkün kılacak ve günlük gemi geçiş kapasitesini ikiye katlayacak. 

Mısır’ın geliri ikiye katlanacak

Süveyş Kanalı Yönetimi, 2015 yılında kanaldan elde etmeyi hedeflediği 5.3 milyar ABD dolarlık geliri, 2023 itibarıyla 13.2 milyar ABD dolarına çıkartacak ve Süveyş Kanalı’nın dünyanın en büyük denizcilik rotası olma rolünü kuvvetlendirecek. Yeni Süveyş Kanalı aynı zamanda Süveyş Kanalı Bölgesi olarak bilinen ve sıfırdan kurulacak yeni bir endüstriyel bölgenin de kalbi olacak. Üretimden lojistiğe, gemi tamiratından daha fazlasına pek çok yeni iş koluna ev sahipliği de yapacak bölge, dünya ticaretinin önemli merkezlerinden biri olacak ve dünyada 1.6 milyar müşteriye hitap edecek. Proje Mısır’a yıllar boyunca yeni yatırım ve istihdam imkânları tanıyacak.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.