1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yeni yat limanı için adres belli oldu
Yeni yat  limanı için adres belli oldu

Yeni yat limanı için adres belli oldu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Karşıyaka'ya yapılması planlanan yat limanı için yeni adresin Mavişehir olduğunu ve İnciraltı Yat Limanı için de yer arayışının devam ettiğini açıkladı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'ni karşı karşıya getiren Karşıyaka'ya yapılması planlanan yat limanı sorununun çözüldüğünü ve yeni adresin Mavişehir olduğunu söyledi. 

Deniz ticareti ile önemli değişikliklerin söz konusu olduğunu belirten DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın sektörle yaptığı toplantıların sonucunu vermeye başladığını ifade etti. Geçtiğimiz ay Bakan Elvan'ın İzmir Ticaret Odası'nın toplantısına katıldığını hatırlatan Öztürk, toplantıda Karşıyaka Belediyesi'nin trafik ve dolgu nedeniyle karşı çıktığı yat limanının Mavişehir'e yapılması önerisiyle sorunun çözüldüğünü belirtti.

Yer sıkıntısı olan İnciraltı için yeni bir yerde çalışmalar yapıldığını dile getiren Öztürk, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı'na gitti. Bu konuda görüşmeler yaptı. İTO'nun da Pasaport'taki yat limanı projesi devam ediyor' dedi.

Ambarlar değerlendirilebilir

Ulaştırma Bakanı'nın İzmir Limanı'nın kapatılma tartışmalarına son noktayı koyduğunu belirten Öztürk, 'Sayın Bakan bir nevi taahhüt verdi. Yeni yatırımlarla limanın gelişeceğini söyledi. Bizim görüşümüz her zaman İzmir ile bölgeyi bir limanlar kenti olarak değerlendirmek. Mümkün olduğunca verimli çalışan limanları yaratmak zorundayız. Geçen yıldan sipariş edilen 3 vinç limana ulaştı. Çoğu zaman limanın boş olduğunu gördüm. Çünkü gelen gemiler fazla beklemiyor. Olması gereken de buydu. Biz İzmir Limanı'ndaki sıkışıklığın bu şekilde çözülebileceğini söyledik' diye konuştu.

Kruvaziyer gemileri için parmak iskele yapılması önerisini dile getiren Öztürk, 5-6 milyon dolara bu yatırımın gerçekleşebileceğini, kullanılmayan ambarın da yolcu salonu haline getirilebileceğini söyledi. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.