ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Yıldırım'dan 3. Köprü açıklaması
05 Şubat 2010 / 16:39
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a Boğazına yapılacak 3. köprünün güzergahıyla ilgili olarak, ''Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor'' dedi.

Bakan Yıldırım, ''Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu''na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Karayolları Genel Müdürü'nün İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergahı ile ilgili açıklamaları var. Bu konuda biraz sinyaller verdi. Beykoz-Sarıyer hattı kesinleşti mi? sorusunu, Bakan Yıldırım, Çanakkale Köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün yap-işlet-devret modeliyle yapımının gündemlerinde olduğunu belirtti. İstanbul-İzmit Körfez geçişinin, İzmir Otoyolu'nun yap-işlet-devret modeliyle ihalesinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım, diğer iki projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

 

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

 

''Bu projelerde hemen hemen tamamlanma aşamasına gelmiştir. Gerekli kurum görüşleri, kararları tamamlandıktan sonra yap-işlet devret modeliyle bunların da ihalesi bu yıl içinde yapılacak. Gerekli kurul kararlarından kastımız ilgili belediyelerin meclis onayları, tabiat varlıklarını koruma kurulu kararları... Bu işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak yürütülmektedir.''

 

Beykoz-Sarıyer hattının kesinleşip kesinleşmediğinin sorulması üzerine Yıldırım, hatlar konusunda daha önce gerekli açıklamaları yaptıklarını belirtti. Bakan Yıldırım, ''Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor. Şu anda bu işlem tamamlanmadığı için böyle bir bilgi vermemiz çok doğru olmaz'' diye konuştu.

 

Samanyolu

Haberi Paylaş : GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
Türk Boğazları Kategorisindeki Diğer Haberler
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
ANKET
200 yıllık tarihi gemi inşa ve bakım havuzlarının bulunduğu Haliç Tersanesi'nin, Osmanlı Denizcilik Tarihi'ni bütün yönleriyle yansıtan bir "Denizcilik Müzesi"'ne dönüştürülmesi gerektiği fikrine katılıyor musunuz?
E-BÜLTEN