1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Yozgat'tan Avrupa'ya gümüş balığı ihracatı
Yozgat'tan Avrupa'ya gümüş balığı ihracatı

Yozgat'tan Avrupa'ya gümüş balığı ihracatı

Yozgat'ta sulama amaçlı kurulan baraj ve göletlerden avlanan gümüş balığı, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

A+A-

Yozgat'ın Gelingüllü Sulama Barajı'nda Nisan ve Mayıs aylarında tutulan 250 ton Gümüş Balığı, başta Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Esenli Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye 40 balıkçı, 20 tekne ile baraj sularında günlük ortalama 10 ton Gümüş Balığı avlıyor. Balıkçılar, tuttukları balıkları kamyonlarla Çanakkale'de bulunan ihracatçı firmalara, oradan da Avrupa ülkelerine gönderiyor. Esenli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Salih Şahin, Gelingüllü Barajı'nın köylünün geçim kaynağı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Senede 1 ay süren avlanma döneminde tutulan balıkları kilosu 55 kuruştan ihracatçı firmaya teslim ediyoruz. Yıllık 200-250 ton avlama yapabiliyoruz. Avlanan balıklar aracı firmalar sayesinde Almanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor."

Gümüş balığının 5-10 santimetre büyüklüğünde küçük bir balık olduğunu belirten Şahin, "Bu balık Avrupa ülkelerinde cips olarak tüketiliyor. Kooperatifimize üye balıkçılar tarafından bir ay süresince günde 10-12 ton civarında gümüş balığı tutulabiliyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.