1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunan armatörlerden ekonomiye bağış
Yunan armatörlerden ekonomiye bağış

Yunan armatörlerden ekonomiye bağış

Düşük vergi avantajından yararlanan Yunanlı armatörler zor dönemden geçen ülke ekonomisine katkı yapma konusunda uzlaşmaya vardı.

A+A-

Yunanistan'ın önde gelen gemi armatörleri gelecek üç yıl içerisinde krizdeki ülke ekonomisine katkı adına milyonlarca euroluk bağış yapma kararı aldı.

Hellenic Armatörler Derneği ile Başbakan Antonis Samaras arasında Perşembe günü imzalanan anlaşmaya göre bu durum krizdeki ülke ekonomisine yıllık 140 milyon Euro'luk bir ek katkı sağlayacak.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre 2,769 gemiye sahip 441 ayrı nakliye şirketi bu yıl sonuna kadar gönüllü olarak ekonomiye vereceği destek 75 milyon Euro. Bu rakamın bir yıllık süreçte ise 140 milyonu bulması planlanıyor.

Başbakan Samaras konuya ilişkin" Bugün imzalanan anlaşma kapsamında Yunan bayraklı gemilerin yüzde 90'ı, , yabancı bayraklıların ise yüzde 65'i devlet bütçesine gönüllü olarak yardımda bulunacak." şeklinde konuştu.

Deniz Ticaret Bakanlığı ise " İmzalanan bu anlaşma ile armatörler cemiyeti ulusal ekonomiyi stabil hale getirme amacıyla 3 yıl süreli bir yardım yapacaklarını teyit etmiş oldu." açıklamasında bulundu.

Deniz taşımacışığında sektör lideri olan Yunanlı armatörler dünya üzerindeki deniz ticareti filosunun yüzde 15 gibi önemli bir bölümünü oluşturuyor. Ancak aslında Yunanlı olan bu şirketlerin yalnızca 3'te 1'i Yunan bayrağı altında faaliyet gösteriyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.