1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yunanistan: Herhangi bir itilaf uluslararası hukuka aykırıdır
Yunanistan: Herhangi bir itilaf uluslararası hukuka aykırıdır

Yunanistan: Herhangi bir itilaf uluslararası hukuka aykırıdır

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kutras, Yunanistan ile Türkiye arasındaki deniz sınırları konusunda açıklamada bulundu.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in Ege denizindeki deniz sınırları konusundaki açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutras şu ifadelere yer verdi:

"Bu sınırlar kuşkusuz geçerli uluslararası anlaşmalar temelinde belirlenmiştir. Lozan Antlaşması 1923, Atina Protokolü 1926, İtalya-Türkiye Anlaşması ve Protokolü 1932. Bu anlaşmalar tabii ki güçlüdür ve Türkiye'yi bağlamaktadır. Sonuç olarak, bununla ilgili herhangi bir itilaf yasal olarak dayanıksızdır ve uluslararası hukuka aykırıdır. Bunun ötesinde, deniz bölgelerinin belirlenmesiyle ilgili olarak ise anlaşma bulunmayan bölgelerde karşı taraf için geçerli olan teamül hukuku temelinde eşit mesafe-orta çizgi ilkesi uygulanmaktadır."

TANJU BİLGİÇ NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, son günlerde basında yer alan Ege'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye ile Yunanistan arasında Ege'de birbirleriyle bağlantılı bir dizi sorun bulunmaktadır. Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaşmayla tespit edilmiş deniz sınırlarının bulunmaması da bu sorunlar arasında yer almaktadır. Bu meselelere ilişkin tutumumuz mahfuzdur. Ülkemiz bu meselelerin tümüne hakkaniyete uygun ve ülkemizin temel hak ve menfaatleri gözetilerek kalıcı çözümler getirilmesini arzu etmektedir. Bu anlayışla tüm bu konular mevcut diyalog kanalları içinde Yunanistan'la ele alınmaktadır." ifadelerine yer vermişti.

virahaber.com

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.