1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yusuf Öztürk "Çürüyen kayıklarımızı değerlendirelim"
Yusuf Öztürk "Çürüyen kayıklarımızı değerlendirelim"

Yusuf Öztürk "Çürüyen kayıklarımızı değerlendirelim"

İnciraltı'nda yıllardır çürümeye terkedilen İzmir kayıkları, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin dünkü toplantısında gündeme geldi.

A+A-

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kayıkların kullanılmayarak çürütülmesine tepki gösterirken, İzmir Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksan, kayıklarda balık-ekmek satılması önerisini getirdi.

İnciraltı'nda yıllardır çürümeye terkedilen İzmir kayıkları, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin dünkü toplantısında gündeme geldi. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kayıkların kullanılmayarak çürütülmesine tepki gösterirken, İzmir Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksan, kayıklarda balık-ekmek satılması önerisini getirdi.

Belediyeye eleştiri
Öztürk, "İzmir kayıkları orada çürüyorlar. Biz bir yandan altyapımızı tamamlayıp denizciliği sevdirmek için gençler ararken, bir yandan çürüyen kayıklara tanık oluyoruz. Bu kayıkları değerlendirmeliyiz" dedi. İzmir Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksan ise, "Belediyeden bu kayıklar istenerek kentin hizmetine sunulabilir. Örneğin İstanbul Eminönü'nde balık ekmek satıyorlar, bizde yok. İzmir kayığında İzmir balığını satalım. Yerleri belediyemiz belirlesin" dedi. 

Alternatif turizm
Toplantıda, İzmir'deki kruvaziyer turizminin durumu da konuşuldu. Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Ercan, kruvaziyer turizmiyle kente gelen turistlere alternatif tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. Ercan, "Kentimiz güzel, tarihimiz derin ve misafirperveriz ama elimizdekileri geliştirmeliyiz. Yoksa İzmir'de neyi göstereceksiniz? Bizim yeni alternatiflere ihtiyacımız var. İzmir'de üstü açık turist otobüsümüz var ama bu otobüs İzmir'de kaç yeri gezdirip neyi gösteriyor? Güzergahta Kordon, Saat Kulesi, Hisarönü, Göztepe sahil, Kordon ve Karşıyaka var. Yeni yerler belirlemeliyiz. Limanları ucuza pazarlamak yerine kruvaziyerleri buraya çekecek tarzda hareket etmeliyiz. Yeni güzergahlar, farklı ve ilginç noktalarla turizm destinasyonlarını çeşitlendirmeliyiz. Bugün Kordon'daki viyadük ayaklarını bile turistler bize 'Burası tarihi mi?' diye soruyor" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.