1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Yütek Gemi İnşa Sanayi, M/F Murat ve M/F Bayrambaba’yı teslim etti
Yütek Gemi İnşa Sanayi, M/F Murat ve M/F Bayrambaba’yı teslim etti

Yütek Gemi İnşa Sanayi, M/F Murat ve M/F Bayrambaba’yı teslim etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın desteğiyle Tunceli Belediyesi için Yütek Gemi İnşa Sanayi AŞ’ye inşa ettirelen M/F Bayrambaba ve M/F Murat adlı feribotlar teslim edildi. Turizmin canlanması için çalışacak feribotlar bugün sefere başladı.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından , Tunceli'nin Pertek ve Çemişkezek ilçeleri  için inşa ettirilen M/F  Murat ve M/F Bayrambaba feribotları devir teslim törenleri düzenlendi.devir teslim törenlerine Ulaştırma  Denizclik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Dr  Mehmet Kırdağlı , Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kızılkaya, Daire Başkanı Fatih Saruhanlı , Şube Müdürü İbrahim Sinan , Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu , Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Çemişkezek Belediye Başkanı Şadan Ersoy  Ak Parti  Tunceli Milletvekili Mehmet Tunç, Tunceli ve Elazığ Vali yardımcıları, Pertek Kaymakamı Memiş İnan , Yütek Gemi İnşa Gen Müdürü Yücel Tekin ve çok sayıda Çemişkezek ve Pertek İlçeleri vatandaşlar katıldı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın  feribotların Tunçeli halkına hayırlı olmasını diledi.  Törenin ardından Tunceli Valisi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Dr  Mehmet Kırdağlı,  Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kızılkaya ve Yütek Gemi İnşa Şirketi Genel Müdürü Yücel Tekin’e plaket verildi. 

Tören folklör gösterileriyle devam etti. Ardından törene katılan vatandaşlar ve protokol  M/F Murat feribotu ile geziye çıktı.Feribot seferleriyle ilgili bilgiler veren Pertek Belediye Başkanı Recai Vural’da , feribotlardan "Murat"ın Pertek Belediyesi, "Bayram Baba"nın da Çemişgezek Belediyesi için inşa edildiğini söyledi. Bir feribotun 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli olduğunuda sözlerine ekleyen Vural, bakanlık yetkililerine teşekkür etti ve ekledi:

Belediye imkanlarıyla bütçe ayırmamız mümkün değildi. Feribotların hibe yoluyla temin edilmesi bizi çok rahatlatacak. Çünkü ilçede gezi düzenlendiğinde boştaki feribotlardan birini kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu da ekonomik olmuyordu. Feribotlar, ilçe turizmine ciddi katkı sağlayacak. Gece 01.00'de biten feribot seferlerini 24 saat kesintisiz hale getirdik."

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.