1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yüzen uzay üssü Brezilya'ya taşınıyor
Yüzen uzay üssü Brezilya'ya taşınıyor

Yüzen uzay üssü Brezilya'ya taşınıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’inyaptığı açıklamaya göre, yüzen “Deniz Başlangıcı” hava üssünden uzay aracı fırlatma projeleri Brezilya ile işbirliği yapılarak gerçekleşebilecek.

A+A-

“Deniz Başlangıcı” yüzen uzay üssü projesi Rus-Ukrayna “Zenit” roket taşıyıcısına göre belirli füzeler için yapılmıştı. Ukrayna’da meydana gelen hadiseler sonrasında sanayi ve özellikle yüksek teknolojiden bahsetmek artık mümkün değil. Bu nedenle proje kilitlenmiş bulunuyor.

Rogozin ayrıca şu anki uzay üssünün Amerikan kıyısındaki Los Angeles yakınlarında bulunmasının da sorun teşkil ettiğini vurguladı ve “Biz onu tabii ki geri alacağız” sözlerini ekledi.

O bununla beraber “Okyanusun yanında kendi uzay üslerine sahip olan Brezilyalı meslektaşlarımız bize bu alanda işbirliği önerebilirler ve şu an bu uzmanlık düzeyinde ilginç diyaloglar gerçekleştiriliyor” dedi.

Uluslararası konsorsiyum “Deniz Başlangıcı” 1995 yılında kurulurken, onun %95’lik hissesi RKK “Energiya” şirketinin yan şirketi olan Energia Overseas Limited şirketine ait bulunuyor. Bu durum tarihteki okyanus bazlı uzay roketi kompleksinin ilk uluslararası ticari projesi olma özelliği taşıyor. O Pasifik Okyanusu kıyılarındaki Kaliforniya eyaletinde bulunan yüzen platformdan uzay araçlarının fırlatılması hizmetini sunuyor.
 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.