1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüzer santral Gazze yolcusu
Yüzer santral Gazze yolcusu

Yüzer santral Gazze yolcusu

Karadeniz Holding'in enerji santrali gemisi, Gazze'nin acil elektrik ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün Filistin Enerji Bakanı Omer Kittaneh ile basın toplantısında özel sektörün Gazze'ye 100 megavatlık yüzer santral gemisi göndereceğini söylemişti.

Karadeniz Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Filistin yönetiminin enerji ihtiyacını karşılamak için Karadeniz Holding iştiraki KARKEY'den bir yüzer enerji santrali talebinde bulunduğu bildirildi. Projenin, diğer ülkeler ile yapılan elektrik alımı sözleşmeleri kapsamında değerlendirilerek , Filistin yönetimi ile yapılacak ticari anlaşma çerçevesinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

KARKEY Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, acil enerji sıkıntısının giderilmesi için Filistin Enerji Bakanı Dr. Omer Kittaneh ile Türkiye ziyareti sırasında teknik ve ticari görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti. Karadeniz, şunları kaydetti:

"Konunun uluslararası hassasiyeti gereği, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm yetkili uluslararası kurum ve kuruluşların gerekli onay ve izinlerinin alınmasına müteakip sözleşme görüşmeleri ve süreci tamamlanarak projenin uygulamaya geçmesi planlanmaktadır. İzin ve onay süreçlerinin tamamlanma takvimi henüz kesinlik kazanmamıştır. Söz konusu izin ve onayların tamamlanarak gerekli uluslararası güvencelerin sağlanmasının ardından, 120 gün içerisinde enerji gemisi filomuzun uygun gemisi Gazze'ye gidecektir."

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.