1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Zehirli denizanası can aldı
Zehirli denizanası can aldı

Zehirli denizanası can aldı

Tayland’ın Surat Thani kentine bağlı Phangan Adası’nda 31 yaşındaki Tayland vatandaşı Chayanan Surin zehirli denizanası sokması sonucu hayatını kaybetti.

A+A-

Tayland’ın Surat Thani kentine bağlı Phangan Adası’nda bir kadın turist zehirli denizanası sokması sonucu hayatını kaybetti. Birkaç yıl önce 'kutu denizanası' olarak bilinen bu zehirli canlıların Türkiye sularına doğru yaklaştığı açıklanmıştı.

Adli tıp raporuyla 31 yaşındaki Tayland vatandaşı Chayanan Surin'in zehirli denizanası sokması sonucu öldüğü kesinleşti. Polis tüm vatandaşları “kutu denizanası” olarak bilinen bu zehirli canlılara karşı uyardı.

Birkaç yıl önce Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Tarkan, katıldığı bir toplantıda, denizlerin yabanarısı olarak bilinen kutu denizanalarının Türkiye sularına doğru yaklaştığını söylemişti.

Zehirli denizanası sokması; şiddetli ağrı, kas kasılması, mide ve sırt spazmlarına, baş dönmesine, kusmaya, göğüs ağrısına ve hatta ölüme sebep olabiliyor.

Geçen yıl Ağustos ayında beş yaşındaki Fransa vatandaşı bir çocuk, yine aynı ada etrafında yüzerken zehirli denizanası tarafından sokularak hayatını kaybetmişti.

Bu haber toplam 11435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.