1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Hattı kim geçerse batırırız"
"Hattı kim geçerse batırırız"

"Hattı kim geçerse batırırız"

İsrail Ordusunun üst düzey generallerinden Uzi Dayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş gemileriyle Gazze'ye gelmek istemesi durumunda bunun savaş ilanı sayılacağını söyledi.

A+A-

İsrail Ordusunun üst düzey generallerinden Uzi Dayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş gemileriyle Gazze'ye gelmek istemesi durumunda bunun savaş ilanı sayılacağını söyledi. Dayan, "Belirledikleri hattı kim geçmeye çalışırsa kesinlikle buna izin verilmeyecek ve gemileri batırılacaktır." dedi.

Savunma Bakanlığı Siyaset Birimi Başkanı Amos Gilad ise üst düzey yetkililere çağrıda bulunarak Erdoğan'a yönelik sert açıklamalarda bulunmamalarını istedi.

İki ülke arasında bir kriz bulunduğunu ve bu krizi sağduyu ile aşmak gerektiğini de vurgulayan Gilad, demokratik yollarla işbaşına gelmiş bir başbakanı 'terörist' olarak adlandırmaktan kaçınılmasını da istedi.

Son günlerde İsrail basınında Başbakan Erdoğan'ı İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad ve Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'la özdeşleştiren pek çok haber yer alıyor.

 

Akşam

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.