1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. HAVELSAN ve BİTES’ten iş birliği anlaşması
HAVELSAN ve BİTES’ten iş birliği anlaşması

HAVELSAN ve BİTES’ten iş birliği anlaşması

Yapılan anlaşma ile HAVELSAN ve BİTES, eğitim ve simülasyon teknolojileri alanında ortak çözümler geliştirmek üzere adım attı.

A+A-

Savunma, havacılık ve bilişim sanayisinin ana oyuncularından HAVELSAN, 11 yıldır yazılım alt sektöründe faaliyet gösteren BİTES ile İşbirliği Anlaşması imzaladı. 

HAVELSAN, iş ekosistemi ve yetkin alt yüklenicilerle çalışma stratejisi kapsamında 11 yıldır kendini rol aldığı projelerde kanıtlayan BİTES ile işbirliği anlaşması imzaladı. Uzun yıllardır farklı projelerde bir araya gelen HAVELSAN ve BİTES, bu anlaşma ile ortak çalışma alanlarını da bir adım öteye taşımış oldu.  Düzenlenen imza törenine HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanvekili Taner Düvenci, SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO’su Ahmet Hamdi Atalay, BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun katıldı.

havelsan_bites_01.jpg

“Aldığımız dersler bizi bir adım öteye taşıyacak”

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanvekili Taner Düvenci törende yaptığı konuşmada iki şirketin imza koyduğu mutabakat zaptının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “HAVELSAN olarak sizlerle büyüyebildiğimizin farkındayız. Bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Daha önceki çalışmalarımızda BİTES’in ne kadar etkin ve yetkin olduğunu gördük. Bundan sonraki çalışmalarımızda da eski çalışmalarımızdan aldığımız derslerle hem ülkemizin hem milletimizin hem de sanayiimizin önemli yerlere geleceğine inanıyoruz. Bu imzanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz.”

“HAVELSAN’ın atılımlarını yakından izliyoruz”

SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Müsteşarlık olarak nitelikli işbirliklerini desteklediklerini vurgulayarak; “Uluslararası alanda kendimizi kanıtlamak için güçlü fırsatlar var. Bu işbirlikleri ve güçlü ortaklıklar yurt içinin yanında uluslararası alanda da daha rekabetçi olunması ve daha hızlı karar alınabilmesi açısından büyük önem taşıyor. HAVELSAN’ın simülasyon ve yazılım ve son dönemde de siber güvenlik ile ilgili atılımlarını çok yakından izliyoruz. HAVELSAN’dan beklentimiz iş ekosistemine kattığı BİTES gibi yetkin firmaların sayısını artırmasıdır” dedi.

havelsan_bites_02.jpg

“Firmaların ‘vazgeçilmez’ olmasını bekliyoruz”

HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO’su Ahmet Hamdi Atalay da HAVELSAN’ın iş ekosistemi oluşturmak vizyonu ile çalıştığını hatırlatarak koyulan hedeflere inorganik büyüme yani iş ekosistemi ile ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Atalay: “2023 yılı için kendimize koyduğumuz 1,5 milyar dolarlık ciro hedefine ulaşırken de kaba bir hesap ile HAVELSAN’ın hedef iş potansiyeline ulaşması için 6000 kişilik bir kadroya ihtiyacı olduğu görülüyor. Fakat biz bu ihtiyacı kendi personelimiz ile değil iş ekosistemimiz ile kapatmayı hedefliyoruz. İş ekosistemimiz ile daha hızlı büyüyeceğimizi, rekabetçi olacağımızı ve açığı kapatacağımıza inanıyoruz” dedi. HAVELSAN’ın iş ekosistemi modeli ile kurduğu altyapıdan bahseden Atalay şöyle devam etti: “Şu anda web sitemizden başvurularını yapan firmalar, bizim kriterlerimiz ile bağımsız bir denetçi firma tarafından değerlendiriliyor. Bu değerlendirmelerden alınan sonuçlar ile bizim ile çalışmak isteyen firmaları puanlamaya tabi tutuyoruz. İş ekosistemimizde şu anda 160 firma var. Bu firmalardan 68 tanesinin değerlendirmesi tamamlanmış durumda. Bu çalışma sonucunda iş ortağı adaylarımızı objektif, kriterleri belli değerlendirmeler ile kategorilerine göre değerlendiriyoruz. Bu sistematiğin savunma sanayinde bir örnek oluşturmasını ve kaynak oluşturmasını öngörüyoruz. İş ekosistemi bizim çok önemli girişimlerimizden biri, bu yapıyı Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın da hizmetine sunmaktan onur duyarız. Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı ile firmalarımızdan önde gelen BİTES ile işbirliğimizi bir adım öteye taşıyoruz. Firmalarımızın bizim için “vazgeçilmez” olmasını bekliyoruz. Bu sayede bir alanda işbirliği ihtiyacımız olduğunda araştırmaya gerek kalmadan bu adresleri bilelim ve stratejik olarak ilerleyebilelim istiyoruz.”

havelsan_bites_03.jpg

“Stratejik işbirlikleri ülkemize kazanç olarak dönecek”

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, HAVELSAN ile imzaladıkları iş birliği anlaşmasının, yıllardır başarı ile yürüyen bir iş birliğinin taçlandırılması olduğunu belirterek şunları söyledi: “2005 yılında, Avrupa’nın en büyük Helikopter Simülatör Merkezi projelerinden biri olan HELSİM ile hem savunma ve havacılık sanayisine ilk adımını atmış hem de HAVELSAN’ın iş ekosistemine dâhil olmuştur. Bu proje ile başlayan iş birliğimiz, zamanında gerçekleştirdiğimiz başarılı, maliyet-etkin ve müşteri memnuniyetini esas alan birçok proje ile daha da güçlenerek bu günlere gelmiştir. Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın da işaret ettiği gibi bu boyutta stratejik işbirliklerinin ülkemize kazanç olarak geri döneceğine inancımız tamdır. BİTES ailesi olarak, 11 yıldır çok sayıda projede hizmet verdiğimiz HAVELSAN’a, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç duyduğu alanlarda çözüm üretmekten ve ortak çalışma alanlarında HAVELSAN ile birlikte hareket etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz.”

HAVELSAN’ın iş ekosistemi yaklaşımının meyvelerinden biri olan bu iş birliği anlaşması ile iki firmanın;

  • Bilgisayar Tabanlı Eğitim Sistemleri
  • Simülatör Veri Kayıt ve Debrifing Sistem Yazılımları
  • Yönetim Bilgi Sistemleri (Eğitim, Lojistik, Bakım vb.)
  • Eğitim Yönetim Bilgi Sistemleri
  • Görsel Veritabanı Geliştirme
  • 3 Boyutlu Modelleme

alanlarında, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik ortak çözümler geliştirmeleri planlanıyor.

Çözüm ortaklarıyla birlikte büyüme stratejisi doğrultusunda iş ekosistemini geliştirmeye büyük önem veren HAVELSAN’ın bu alandaki faaliyetleri, 2016 yılı Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’nde, “Savunma ve Havacılık Sanayi Sektörü” kategorisinde, 8 büyük firma arasından, İş Birliği ve Etkileşim alanında 1’inci olmasıyla da tescillenmiş durumda.

Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerde edinilen ortak kültür ve çalışma disiplininin, HAVELSAN ve BİTES arasında imzalanan iş birliği anlaşması ile daha da sağlamlaştırılması ve bu anlaşmanın, sonuçlarıyla da Türk savunma ve havacılık sanayisinde, arzu edilen uzun soluklu iş birlikleri açısından bir model teşkil etmesi bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9765 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.